![](https://www.poppels.se/wp-content/uploads/2023/04/deviled-eggs-43-1.jpg)
En enkel med naggande god förrätt som för tankarna till våren. Deviled eggs finns i många varianter och utföranden, här använder vi curry och comté och toppar med lite chili för att bygga smakerna.
Receptet är för 4 personer
![](https://www.poppels.se/wp-content/uploads/2022/12/styris-1-1.jpg)
Så enkelt men ändå så gott! Här har vi en bra kombination där Keller Unfiltered Lager visar att det är ett riktigt bra matöl, med en tydlig och framträdande maltbas, som balanseras av friska och fräscha citrustoner.”
– Styrbjörn Såtvik, Köksmästare Poppels Öl&Mat
![](https://www.poppels.se/wp-content/uploads/2023/04/2023-04-20-deviledeggs-300x300.jpg)
Devilled eggs med curry och comté + Keller Unfiltered Lager
En pigg och trevlig förrätt som med curry och chili får lite extra karaktär. Keller Unfiltered Lager har en bra maltbas och stor fräschör som fungerar bra med majonäsen och osten.
Ingredienser
- 10 st Ägg 8 till kok, två till majonäs
- 5 dl raps- eller matolja Ej smaksatt tack!
- 2 msk gul curry Madras
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 msk Dijonsenap
- 3 msk Rödvinsvinäger
- Salt
Instruktioner
- Koka äggen 7 min. vi behöver hårdkokta ägg
- Kyl ner äggen och dela dom på längden och ta ut gulan.
- Pressa gulan genom en finmaskig sil så den inte klumpar sig i majonäsen.
- Gör majonäsen så här: Knäck i 2 st äggulor i en bunke tillsammans med 1 st vitlöksklyfta (pressad) och 1 msk dijonsenap och 3 msk rödvinsvinäger. Mata ner 3 dl olja medan du vispar, och avsluta med curryoljan, äggulorna och salt.
- Spritsa tillbaka fyllningen i äggen toppa med riven comté och några flingor guchugaru eller chiliflakes, deviled eggs skall ju ändå vara lite heta.