skip to Main Content

VÄLKOMMEN TILL POPPELS CITYBRYGGERI

Välkommen till världens största ekfatsbaserade pilsnerbryggeri. 170 sittplatser och eget bryggverk, där ölen pumpas från jästank till serveringstank. Ett citybryggeri. Restaurangen arbetar med ett cirkulärt tänk där hållbarhet, grönsaker och bröd styr menyn.
Presentkort finns att köpa här (gäller endast på Citybryggeriet i Göteborg).

ÖPPETTIDER

Måndag:
11.30 – 14.00

Tisdag–Fredag:
Lunch 11.30 – 14.00
Snacksmeny 14.00 – 17.00
Middagsmeny 17.00 – 23.00

Lördag
Middagsmeny 14.00 – 23.00

MENY

Vi har olika menyer för lunch- och middagservering, som du finner nedan. Vi byter meny och rätter löpande, så menyerna nedan kanske inte alltid stämmer exakt med vad som serveras i restaurangen.

Oktoberfest på Citybryggeriet

Oompah-Oompah! Den 18 september – 7 oktober firar vi Oktoberfest på City-vis! En femrättersmeny inspirerad av bayersk matkonst, och hantverksöl som passar till så klart. Menyn är i grunden vegetarisk men det går att lägga till korv för 75 kr / person, ange då det när du bokar. Om ni är ett sällskap på över 10 personer kan ni räkna ut pris och skicka en bokningsförfrågan via vårt formulär här

Boka här

LUNCH MED STJÄRNGLANS

Våra kockar Johan Björkman och Joakim Andersson, båda med mångårig erfarenhet från michelinrestauranger i Göteborg och världen över, komponerar varje vecka en meny bestående av råvaror i toppklass från lokala leverantörer. Genom att du hämtar maten direkt av kockarna i köksluckan och själv betalar din mat med hjälp av din telefon när du är klar kan vi erbjuda lunchen för 125 kr. Lunch serveras måndag–fredag. Inga bokningar, det är bara att dyka upp. Se aktuell meny här.

Är du ett sällskap på över 10 personer som vill säkra bord? Kontakta då oss på boka@citybryggeriet.se

Gratis bryggerivisning varje lördag 15.00

Vi är en restaurang som kan stoltsera med världens största ekfatsbaserade pilsnerbryggeri, och varje lördag kan du lära dig mer om bryggprocessen och vårt bryggeri under en bryggerivisning hos oss. Visningarna är gratis och genomförs varje lördag klockan 15.00, ingen bokning utan först till kvarn gäller. Visningarna tar mellan 15-30 minuter.

Jul på Poppels Citybryggeri

Snart är det jul här i vårt hus. Dags att boka! Vi har satt ihop en meny med alla de bästa smakerna från julen, på vårt vis förstås! Vår julmiddag finns att boka för privatpersoner via vår bokningssida här, och är du ett större sällskap kan du skicka en bokningsförfrågan via vårt formulär här.

Läs mer

Häll själv!

Vi har fyra stycken bord med tappkran, där du själv får hälla upp din pilsner. Kranarna styrs med flödesmätare från baren, och borden kan bokas direkt i bokningssystemet. Häll själva upp er öl, direkt från tank!

Ölet är vårt husöl, en modern pilsner som är jäst på stora ekfat. Det ger ett fylligt och runt lageröl med karaktär från eken och lätt vaniljtoner. Detta är enda stället i hela Sverige du hittar sådant öl!

Grön meny

Vår matfilosfi kretsar kring gastronomi med tyngd på det grönt och bröd från vårt bageri, som enkelt kan matchas med våra öl.

Maten som lagas matchas ofta till ölet som bryggd på plats, men även många andra öl ur Poppels sortiment. Att matcha öl och mat är Poppels stora passion, där vi vill dela smakupplevelserna med dig.

Firmafest, kick-off eller teambuilding hos Poppels!

Ta med dina kollegor till Poppels Citybryggeri i Göteborg och upplev öl och mat i en unik miljö. Vi har lösningar som passar små och stora företag. Välj mellan flera olika mat- och dryckespaket, och självklart kan vi ordna en guidad rundtur i vårt bryggeri.

Johan Björkman, kökschef

”Jag gick genast i gång på idén, med Poppels vision kring hållbar matlagning med lokala råvaror i större skala och att verkligen göra det på riktigt. Jag menar, det är ju då man kan skapa förändring. Det är så lätt att man främst inriktar sig på konceptet och inredningen när man öppnar större restauranger. Men det är tydligt att Poppels vill skapa någonting helt unikt. Inte bara med smakerna och kombinationen av bra mat och dryck utan med hela arbetsplatsen”.

EDWIN WALLMO, HUVUDBRYGGARE

”Ölet som serveras här är någonting du inte får tag på någon annan plats i Sverige. Detta är världens största ekfatsbaserade pilsnerbryggeri, med sju stycken 2000 liter stora ekfoeders. För vi brygger bara pilsner här. Efter bryggning pumpas ölet till träfaten, där de jäser och samtidigt får karaktär av eken. Därefter pumpas det vidare till serveringstankar, för att sedan hällas upp i våra fatkranar. Du får inte en färskare öl än så.”

SÅ HÄR ARBETAR VI

Poppels Citybryggeri är en restaurang, ett bryggeri och ett bageri, där alla delar bygger helheten. Vi tar vara på allt vi kan, och arbetar med lokala råvaror och producenter. 

Vi gör det vi kan för att minska vårt klimatfotavtryck. Detta inkluderar saker som att brygga och laga ekologiskt och hållbart. Använda förnybar energi, klimatsmarta förpackningar och använda restprodukter. Vårt kök präglas av ett cirkulärt tänk, med mestadels grönt på menyn. 

Vi arbetar mycket med fermentering och preservering av grönsaker. Dels för att det bygger smaker vi vill arbeta med och för att det förlänger säsongen för våra råvaror och inte kräver kylutrymmen till samma grad.  

Vi samarbetar med Generation Waste för att få en bättre överblick på hur mycket mat som faktiskt slängs. Med hjälp av statistiken kan vi minska matsvinnet och öka medvetenheten hos oss och lära oss hantera råvaror på ett mer klimatsmart sätt.

Back To Top