skip to Main Content

VÄLKOMMEN TILL POPPELS CITYBRYGGERI

Välkommen till världens största ekfatsbaserade pilsnerbryggeri. 170 sittplatser och eget bryggverk, där ölen pumpas från jästank till serveringstank. Ett citybryggeri. Restaurangen arbetar med ett cirkulärt tänk där hållbarhet, grönsaker och bröd styr menyn.

ÖPPETTIDER

Måndag – Fredag: 11.00–Sent
Fredagar After Work 16–20 med DJ
Lördag: 14.00–Sent
Söndag: Stängt

Påsk: Stängt 7–10 april

MENY

Vi har olika menyer för lunch- och middagservering, som du finner nedan. Vi byter meny och rätter löpande, så menyerna nedan kanske inte alltid stämmer exakt med vad som serveras i restaurangen.

Firmafest, kick-off eller teambuilding hos Poppels!

Ta med dina kollegor till Poppels Citybryggeri i Göteborg och upplev öl och mat i en unik miljö. Vi har lösningar som passar små och stora företag. Välj mellan flera olika mat- och dryckespaket, och självklart kan vi ordna en guidad rundtur i vårt bryggeri.

Häll själv!

Vi har fyra stycken bord med tappkran, där du själv får hälla upp din pilsner. Kranarna styrs med flödesmätare från baren, och borden kan bokas direkt i bokningssystemet. Häll själva upp er öl, direkt från tank!

Ölet är vårt husöl, en modern pilsner som är jäst på stora ekfat. Det ger ett fylligt och runt lageröl med karaktär från eken och lätt vaniljtoner. Detta är enda stället i hela Sverige du hittar sådant öl!

Grön meny

Vår matfilosfi kretsar kring gastronomi med tyngd på det grönt och bröd från vårt bageri, som enkelt kan matchas med våra öl.

Maten som lagas matchas ofta till ölet som bryggd på plats, men även många andra öl ur Poppels sortiment. Att matcha öl och mat är Poppels stora passion, där vi vill dela smakupplevelserna med dig.

Johan Björkman, kökschef

”Jag gick genast i gång på idén, med Poppels vision kring hållbar matlagning med lokala råvaror i större skala och att verkligen göra det på riktigt. Jag menar, det är ju då man kan skapa förändring. Det är så lätt att man främst inriktar sig på konceptet och inredningen när man öppnar större restauranger. Men det är tydligt att Poppels vill skapa någonting helt unikt. Inte bara med smakerna och kombinationen av bra mat och dryck utan med hela arbetsplatsen”.

EDWIN WALLMO, HUVUDBRYGGARE

”Ölet som serveras här är någonting du inte får tag på någon annan plats i Sverige. Detta är världens största ekfatsbaserade pilsnerbryggeri, med sju stycken 2000 liter stora ekfoeders. För vi brygger bara pilsner här. Efter bryggning pumpas ölet till träfaten, där de jäser och samtidigt får karaktär av eken. Därefter pumpas det vidare till serveringstankar, för att sedan hällas upp i våra fatkranar. Du får inte en färskare öl än så.”

SÅ HÄR ARBETAR VI

Poppels Citybryggeri är en restaurang, ett bryggeri och ett bageri, där alla delar bygger helheten. Vi tar vara på allt vi kan, och arbetar med lokala råvaror och producenter. 

Vi gör det vi kan för att minska vårt klimatfotavtryck. Detta inkluderar saker som att brygga och laga ekologiskt och hållbart. Använda förnybar energi, klimatsmarta förpackningar och använda restprodukter. Vårt kök präglas av ett cirkulärt tänk, med mestadels grönt på menyn. 

Vi arbetar mycket med fermentering och preservering av grönsaker. Dels för att det bygger smaker vi vill arbeta med och för att det förlänger säsongen för våra råvaror och inte kräver kylutrymmen till samma grad.  

Vi samarbetar med Generation Waste för att få en bättre överblick på hur mycket mat som faktiskt slängs. Med hjälp av statistiken kan vi minska matsvinnet och öka medvetenheten hos oss och lära oss hantera råvaror på ett mer klimatsmart sätt.

Back To Top