skip to Main Content

Poppels Historia

Poppels Bryggeri grundades 2012 av 15 ölälskare med en gemensam dröm: att sprida kärleken till riktigt bra, hantverksbryggt öl. Vår resa fortsätter ständigt mot att göra fler fantastiska öl!

Sagan om Poppels startar 2012

Sagan om Poppels startar 2012

Korkarna i taket! Den 1 december 2012 är det premiär för Poppels första öl på Systembolaget, vår Brown Ale.

POPPELS SLÄPPER AMERICAN PALE ALE

POPPELS SLÄPPER AMERICAN PALE ALE

Den 1 maj 2013 släpper vi vår American Pale Ale. Idag är den vår absolut bäst säljande öl och finns på landets samtliga Systembolag.

2014 – crowdsourcad öl!

2014 – crowdsourcad öl!

I juni 2014 genomför vi vår första bärinsamling. När Poppels crowdsourcade öl Projekt 003 Imperial Saison Röda Vinbär släpps, är den slutsåld inom några minuter.

Poppels expanderar

Poppels expanderar

I december 2014 gör vi vår andra expansion av bryggeriet i Mölnlycke, som härmed når sin maxkapacitet 350.000 liter.

Poppels på export

Poppels på export

Mars 2015. Poppels premiär på exportmarknaden är ett faktum. Och det är vårt kjempeflotta naboland Norge som blir första anhalt på Poppels resa ut i världen.

FLYTTEN TILL JONSERED

FLYTTEN TILL JONSERED

Äntligen, i maj 2015 flyttar vi in i vårt nya bryggeri i Jonsereds Fabriker, med mångdubbelt större kapacitet. Visionen är att det nya bryggeriet ska bli en av Sveriges mest inbjudande beerstinations. Ett bryggeri med en insida lika fantastisk som utsidan. Med bar, restaurang och på sikt en liten butik. HITTA HIT (KARTA)

Poppels åt alla

Poppels åt alla

I augusti 2015 tecknar vi avtal med svenska distributören Brill. Från och med nu kan även ölhjältar utanför Göteborg få sig en Poppels på krog och restaurang.

Sveriges största ekobryggeri

Sveriges största ekobryggeri

Poppels har bryggt ekologiskt ända sedan flytten till nya bryggeriet i Jonsered. Hösten 2016 är även den formella certifieringsprocessen avklarad och Poppels har nu ett antal öl i sitt sortiment som från och med nu är ekologiska – även på papperet.

Poppels första folköl

Poppels första folköl

Poppels gör en klassresa. I mars 2017 är det premiär för vår första folköl, Session Pale Ale, som nu kan köpas i matbutiker landet runt!

Poppels första glass

Poppels första glass

Får det lov att vara A Glass of Beer? Tillsammans med Triumf Glass lanseras våren 2019 ölglassen som består av ekologisk vaniljgräddglass med maltrippel från Poppels Bryggeri.

3567 nya delägare

3567 nya delägare

2019 genomförde vi en nyemission om aktier till ett värde om 18 000 000 kr. När teckningsperioden avslutades kan det konstateras att det inte kan beskrivas som något annat än en fullständig succé, med en teckningsgrad på 250%! Vi är oerhört stolta att 3657 personer valde att bli en del av Poppels!

Poppels öppnar restaurang

Poppels öppnar restaurang

Efter att ha länge ha längtat slog Poppels i mars 2020 upp dörrarna till sin restaurang; Poppels Öl&Mat. Ett unikt koncept där hela menyn är byggd efter öl och mat-pairings, vägg i vägg med bryggeriet i Jonsered.

2020: Inofficiellt världsrekord

2020: Inofficiellt världsrekord

PANG! Över 2500 personer bänkar sig framför youtube med fem stycken poppelsöl med tillhörande snacks, vilket är att jämföra med det officiella världsrekordet på 1236 personer. Edwin, Sara och Magnus guidade deltagarna genom fem stycken food pairings med alltifrån suröl till stout, där deltagarna kunde ställe frågor i livechatten genom hela sändningen.

2022: Nyemission 133% teckningsgrad

2022: Nyemission 133% teckningsgrad

Succé för Poppels nyemission! Mellan 20 maj och 12 juni genomförde Poppels Bryggeri (publ) en nyemission om maximalt 875 000 aktier, till ett värde om 24 500 000 kr. När emissionen nu summeras kan det inte beskrivas som något annat än succé. Nyemissionen blev övertecknad och totalt tecknades det aktier för dryga 32 700 000 kr, vilket motsvarar en teckningsgrad på 133%.

2022: Poppels Citybryggeri

2022: Poppels Citybryggeri

Den 15:e augusti öppnar vi en helt unik ölupplevelse mitt i centrala Göteborg. Det har varit en del hemlighetsmakeri runt Poppels nya storsatsning i centrala Göteborg, men äntligen kan vi avslöja vad som gör satsningen världsunik. Vi håller på att bygga vad som skall bli världens största ekfatsbaserade pilsnerbryggeri. 170 sittplatser och eget bryggverk, där ölen pumpas från jästank till serveringstank. Ett citybryggeri.

Back To Top