skip to Main Content

Recept med ölmatchning: Vaniljglass + Oatmeal Stout

Glass och öl? Jajemen! Här möter en sammetslen Oatmeal stout, med sin karamellighet och lätta kaffetoner, vaniljglass för en enkel men väldigt god dessert. Receptet togs fram i samband med Poppels digitala ölprovning i juni 2023, men går självklart lika bra att göra när som helst! 

”Servera glassen i fina skålar, eller varför inte fina kaffekoppar? På sommaren tager man vad man haver, särskilt när man är många gäster som är glassugna! Ölet serveras bra i glas på sidan, men de som är nyfikna kan ju alltid testa att toppa lite på glassen. Vaniljsmaken i glassen passar oerhört bra tillsammans med tonerna i ölet.”

– Johan Björkman, Kökschef, Poppels Citybryggeri

Vaniljglass + Oatmeal Stout

Måltid Efterrätt
Portioner 4

Equipment

  • 1 Glassmaskin

Ingredienser
  

  • 5 dl mjölk
  • 5 dl grädde
  • 1 st vaniljstång
  • 6 st äggulor
  • 100 g socker

Instruktioner
 

  • Koka upp mjölk och vaniljstång, låt stå i 10 minuter
  • Vispa ihop äggula och socker och blanda med vaniljmjölken
  • Koka upp till 82 grader under omrörning
  • Sila ner i en bunke och tillsätt grädden
  • Kyl i minst 3 timmar till helt kall
  • Kör i glassmaskin enligt dess instruktioner

Servering

  • Servera både glass och öl kallt! Var för sig eller tillsammans – det är upp till dig!
Back To Top