![](https://www.poppels.se/wp-content/uploads/2023/06/vaniljoatmeal-43-1.jpg)
Glass och öl? Jajemen! Här möter en sammetslen Oatmeal stout, med sin karamellighet och lätta kaffetoner, vaniljglass för en enkel men väldigt god dessert. Receptet togs fram i samband med Poppels digitala ölprovning i juni 2023, men går självklart lika bra att göra när som helst!
”Servera glassen i fina skålar, eller varför inte fina kaffekoppar? På sommaren tager man vad man haver, särskilt när man är många gäster som är glassugna! Ölet serveras bra i glas på sidan, men de som är nyfikna kan ju alltid testa att toppa lite på glassen. Vaniljsmaken i glassen passar oerhört bra tillsammans med tonerna i ölet.”
– Johan Björkman, Kökschef, Poppels Citybryggeri
Vaniljglass + Oatmeal Stout
Equipment
- 1 Glassmaskin
Ingredienser
- 5 dl mjölk
- 5 dl grädde
- 1 st vaniljstång
- 6 st äggulor
- 100 g socker
Instruktioner
- Koka upp mjölk och vaniljstång, låt stå i 10 minuter
- Vispa ihop äggula och socker och blanda med vaniljmjölken
- Koka upp till 82 grader under omrörning
- Sila ner i en bunke och tillsätt grädden
- Kyl i minst 3 timmar till helt kall
- Kör i glassmaskin enligt dess instruktioner
Servering
- Servera både glass och öl kallt! Var för sig eller tillsammans – det är upp till dig!