skip to Main Content

Kvalitet, kunskap, inspiration, inkludering

För oss är Poppels mer än bara vår arbetsplats, och på samma sätt vill vi vara mer för dig än bara ett ölvarumärke. Vi värdesätter den relationen vi har med alla ni ölhjältar, kunder, pubar, restauranger, delägare, anställda och alla andra i vår Poppels-community. Tillsammans med oss kan du utforska hantverksöl på ett enkelt och inspirerande sätt!

Vi tror på att alla vi har ett gemensamt att ansvar, att göra det vi gör med så lite avtryck som möjligt. Poppels gör ett antal olika saker för att hålla nere vårt klimatavtryck.

Vi är ofta ute och träffar våra ölhjältar i Sverige och utomlands! Just nu är det lite speciella tider, men vi försöker ändå skapa covid-säkra möten och aktiviteter!

Poppels Bryggeri grundades 2012 av 15 ölälskare med en gemensam dröm: att sprida kärleken till riktigt bra, hantverksbryggt öl.

Nyhetsbrev

Var När Hur

  • Endast till dig som anmält att du vill ha det
  • Ca en gång i månaden
  • För att ge dig nyheter om Poppels och våra öl
  • Som ett komplement till vår hemsida och sociala medier

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook Posts

Nu är det ute: Vi öppnar citybryggeri i centrala Göteborg!😍💯

Exakt vad som ska hända i lokalen, vilka ölöverraskningar som kommer eller hur lokalen kommer användas är ännu hemligt, men att det kommer bryggas öl i den nybyggda Platinan står klart. Precis vid Hisingsbrons fäste kommer ni att från sommaren 2021 komma och dricka öl, äta mat och hänga med oss.

Karl som är ansvarig för restaurangverksamheten beskriver det såhär: Detta kommer vara en självklar plats för våra ölhjältar; allt ifrån ölnördar som vill prova specialbrygder eller matintresserade som vill testa matchningar, till den som bara vill ta en bärs. Det kommer vara en plats där små sällskap känner sig hemma och stora sällskap trivs. Här kommer vi själva vilja hänga med boende i området, förbipasserande upptäcktsresande, hotellgäster, foodies och ölintresserande.

Både bryggeriet och restaurangen i Jonsered kommer självklart att vara kvar, citybryggeriet i Platinan är ett komplement till dessa. Öppning planeras under början av sommaren 2022, med siktet inställt på att skapa något helt nytt som ingen i Göteborg sett tidigare. Varmt välkomna då, och vill ni ha öl&mat-matchningar innan dess är vår restaurang Poppels Öl&Mat öppet i Jonsered som vanligt!

Nu är det ute: Vi öppnar citybryggeri i centrala Göteborg!😍💯

Exakt vad som ska hända i lokalen, vilka ölöverraskningar som kommer eller hur lokalen kommer användas är ännu hemligt, men att det kommer bryggas öl i den nybyggda "Platinan" står klart. Precis vid Hisingsbrons fäste kommer ni att från sommaren 2021 komma och dricka öl, äta mat och hänga med oss.

Karl som är ansvarig för restaurangverksamheten beskriver det såhär: "Detta kommer vara en självklar plats för våra ölhjältar; allt ifrån ölnördar som vill prova specialbrygder eller matintresserade som vill testa matchningar, till den som bara vill ta en bärs. Det kommer vara en plats där små sällskap känner sig hemma och stora sällskap trivs. Här kommer vi själva vilja hänga med boende i området, förbipasserande upptäcktsresande, hotellgäster, foodies och ölintresserande."

Både bryggeriet och restaurangen i Jonsered kommer självklart att vara kvar, citybryggeriet i Platinan är ett komplement till dessa. Öppning planeras under början av sommaren 2022, med siktet inställt på att skapa något helt nytt som ingen i Göteborg sett tidigare. Varmt välkomna då, och vill ni ha öl&mat-matchningar innan dess är vår restaurang Poppels Öl&Mat öppet i Jonsered som vanligt!
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Grymt härlig satsning..helt rätt..👍😀

Då blir vi nästan grannar. Kul! 🍻

perfekt placering 🙂

Woho!! Jonathan Janesjö Gina Schubert, jag kommer och hälsar på er!! 😁👏🏼

Najs 👍👍👍👍👍 fast sommaren 2021 har varit 😁

👍Härligt, perfekt placering 🍺

Inge Sahlström

Peter Andersson 🍻

Bästa ölen 🍻🍻

Liselotte Eriksson Här måste det bli ett besök 😋😃

Riktigt kul!

Martin Olausson🥰🥰

Härligt skall verkligen bli intressant!! 🤗🍺👍🏻

Härligt 😀✌

View more comments

Vår ölfilosofi

Säkert varierar svaret från person till person, men vi vet att det finns ett antal saker som är viktiga om man vill göra en riktigt bra öl. Det krävs både kunskap och övning. På Poppels arbetar en grupp bestående av både öldomare och bryggmästare med att ständigt utveckla nya spännande öl. Oftast bryggs varje öl flera gånger innan vi är nöjda.

Vi är nyfikna och hela tiden på jakt efter nya smakupplevelser. Vi är noga med vilka ingredienser vi använder. Malt och humle testas och väljs ut efter kvalitet och säsong. Ursprung har betydelse så därför arbetar vi både med klassiska humleproducerande länder som England och Tyskland, men använder även nya världens humle från exempelvis Australien och Nya Zeeland. Jästen, som sätter stor prägel på ölen, matchas separat till varje öl. Nya, spännande ingredienser och kryddor provas kontinuerligt.

Vi har en småskalig produktion där vi har full kontroll på varje steg i bryggningen. Samtidigt har vi ett nytt modernt bryggverk som garanterar hög och jämn kvalitet. Vi är extremt noga med alla detaljer, ett exempel är att vi valt syreabsorberande kapsyler som gör att ölen kommer att hålla sig fräsch längre i våra flaskor.

På Poppels tycker vi lika mycket om alla ölsorter. Vi är noga med att varje öl skall vara trogen sin stil, vara balanserad, men också att den skall tillföra stilen något nytt. Det finns alltid en tanke om hur ölen skall konsumeras, vare sig det är vid brasan eller till en speciell maträtt.

I slutändan kommer vår öl alltid att kännetecknas av kunskap, nyfikenhet och kärlek. Att brygga och smaka öl är en passionerad resa, följ med oss!

Back To Top