skip to Main Content

Press

Poppels Bryggeri är ett litet bryggeri med stor kärlek till hantverket, beläget i hjärtat av Jonsereds klassiska fabriksmiljö. Vi ägs och drivs av ölälskare som är stolta över att få föra vidare en hantverkstradition som utvecklats under tusentals år. Modern teknik och mer kontrollerade processer till trots, det är passionen för förstklassig öl och alla ni ”ölhjältar” där ute som driver oss att alltid försöka överträffa oss själva.

Sveriges första öl bryggt på åkerböna lanseras – ”en spännande utmaning”

Nu lanseras det första ölet i Sverige bryggt på åkerböna – en mångsidig baljväxt som kan komma att fylla en viktig funktion för framtidens livsmedelsproduktion. Bakom satsningen står hantverksbryggeriet Poppels Bryggeri i Jonsered, i samarbete med Viking Malt. Ölet, en New England IPA med namnet ”Bean Me Up”, lanseras på Systembolaget den 6 maj.
Läs artikel

Domstolsbeslut: Mat är dåligt för folkhälsan

I strid med Högsta domstolen, alkohollagen och svensk alkoholpolitik vill Konsumentverket förbjuda bryggerier att berätta vilka maträtter som passar till drycken. Konsumentverket och KO vill förbjuda reklam som gynnar folkhälsan och att myndigheten i stället vill att producenter ska slänga ut maten och enbart visa upp alkoholprodukter. Domstolen underkänner KO:s påstående om att öl inte får fotas i en miljö, men tar en svårförstådd position i att säga att mat inte får vara en del av den miljön.
Läs artikel

Poppels & Preppbox släpper ”Prepperölet” – unik innovation för krislådan som jäser i takt med din oro

I en värld av osäkerhet står Poppels Bryggeri redo att möta utmaningarna med sitt senaste tillskott: Prepperölet “Prepper - Slow fermenting IPA”! Detta är inte bara något att ha i kylskåpet, det är en bombsäker lösning för ölälskare som vill bunkra upp om krisen kommer. Ölet görs i samarbete med Brita Zackari, Kalle Zackari Wahlström och Patrick Sellman på preppbox.se.
Läs artikel
Back To Top