skip to Main Content

Recept med ölmatchning: Pommes & Majonnäs + Sour Fruit Ale Strawberry

Surt möter salt i detta recept som togs fram av Johan Björkman, kökschef på Poppels Citybryggeri, i samband med Poppels digitala ölprovning i juni 2023, men går självklart lika bra att göra när som helst! 

”I Belgien är suröl och pommes en favorit, och varje gång slås jag av hur oerhört bra denna kombination är: det feta och salta i maten passar otroligt bra tillsammans med det sura och fruktiga ölet. Nu satsade jag på en klassisk majonnäs, men givetvis går det att smaksätta den efter egna favoritsmaker.”

– Johan Björkman, Kökschef, Poppels Citybryggeri

Pommes & Majonnäs + Sour Fruit Ale Strawberry

Måltid Smårätter
Portioner 4

Ingredienser
  

Pommes

  • 500 g potatis mjölig
  • 1 liter olja Till fritering
  • salt

Majonnäs

  • 2 st äggulor
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 4 dl rapsolja
  • salt

Instruktioner
 

Pommes

  • Skrubbaeller skala potatisen beroende på hur tjockt skalet är.
  • Skär potatisen i 0,5 - 1 cm tjocka strips.
  • Skölj i kallt vatten
  • Koka eller fritera potatisen på 130–140 grader i en fritös tills dem är mjuka inuti.
  • Ta upp potatisen, höj värmen till 180 grader och fritera gyllenbruna.
  • Låt potatisen mellanlanda på hushållspapper.
  • Salta

Majonnäs

  • Häll oljan i en kanna med pip
  • Blanda gula, vinäger och senap i en bunke
  • Vispa försiktigt i oljan i bunken
  • Smaka av med salt

Servering

  • Servera pommes direkt efter tillagning med en generös mängd majonnäs. Häll upp ölet i champagneglas och toppa med is och skivade, färska jordgubbar. Gästerna kommer garanterat tycka det är sommarens festligaste fördrink!
Back To Top