skip to Main Content

Recept med Ölmatchning: Vispad ricotta med picklade champinjoner, och persilja- och grönkålsolja + Passion Pale Ale

Den här rätten består av vispad ricotta, picklade champinjoner och persilja och grönkålsolja. Det toppar vi med finhackad gräslök och serverar med ett ljust bröd. Här hittar ni ingredienser och instruktioner för alla steg i receptet. Den här rätten har vi matchat med vår Passion Pale Ale.

Den här Rätten parar vi ihop med Passion Pale Ale. Syran, saltet och ricottan blir en väldigt balanserad anrättning med något milda toner som möter syran och humlen fint i ölet och ger båda utrymme.

 – Styrbjörn Såtvik, Köksmästare Poppels Öl&Mat

Ingredienser vispad ricotta

2 dl ricotta 
1 tsk salt
2 msk olivolja 

Gör så här

  • Mixa ricottan med salt olivolja.
  • Var vaksam under tiden du mixar, du vill att det skall bli en len och slät konsistens. 

Ingredienser Picklade champinjoner

Champinjoner 600 g
Salt 2 tsk
Olivolja 1,5 dl
Sherryvinäger 1,5 dl
Hackad rosmarin, 2 kvistar

Picklade champinjoner: Gör så här

  • Skölj champinjonerna noga och låt dom torka i 10 min
  • Salta champinjonerna rör runt dom med saltet och vila dom i 30 min
  • Häll hälften av oljan i en kastrull och låt den bli varm lägg i svampen och låt dom bli varma och börja släppa vatten.
  • Låt dom små sjuda i sin egen saft i 10 till 15 minuter dom skall ha släppt rejält med vätska.
  • Ta av från värmen häll på sherryvinäger och rosmarin låt stå och svalna 2 timmar.
  • Lägg svampen i minder mängder i en matberedare dela upp den i 2 mixningar pulsa svampen några gånger den skall vara finfördelad med inte en smet

Servering

Smeta ut 3 rikliga matskedar ricotta på en tallrik lämna grova spår som oljan kan lägga sig i. Sprid ut 2 matskedar svamp på ricottan häll sen 5cl persilja och grönkåls olja över svampen. Avsluta med lite gräslök och servera med ditt favoritbröd jag föredrar baguette.

Back To Top