skip to Main Content

Semesterguide till Jonsered

Här kommer tips på hemester som går att ha i Göteborgsområdet. Naturligtvis hoppas vi att du tar ett stopp på Poppels Öl&Mat (vid Poppels bryggeri i det gamla fina fabriksområdet i Jonsered. Här kan du njuta av våra öl matchade smårätter eller en hel middag med överblick över allt som händer i bryggeriet eller över Säveåns lugna framfart in mot Göteborg. 

 

På Poppels Öl&Mat finns stora delar av Poppels ordinarie sortiment som du hittar på Systembolaget, men här hittar du också experimentöl och batcher vi gör endast för restaurangen i storflaska. Köksmästaren och Bryggmästaren jobbar ihop för att para ihop rätt öl med rätt mat för största möjliga upplevelse. Även om vi har en fast meny under sommaren så förändras recepten utifrån råvaror i säsong, feedback och nya idéer, här ska det vara gott och roligt helt enkelt.

Vi har även kört igång våra Öl&Mat-provningar som går varje onsdag under hela sommaren, biljetter bokar du genom att klicka här. Men…

…Jonsered har så mycket att erbjuda! Inte långt från oss hittar du Jonsereds Trädgårdar, en prisbelönt återskapad herrgårdsträdgård i fyra delar, Formträdgården, Köksträdgården, Engelska rosenträdgården och Utställningsträdgården. Här kan du strosa runt och insupa allt det vackra eller så bokar du en guide som ger dig en extra dimension. Mer information hittar du här.

I området finns otaliga små vandringsleder och missa inte vackra Bokedalen eller Ramsjöbäcken. Vill du svalka dig så är det inte långt till Humlebadet eller Jonsereds strömmar i naturreservatet.

Har du siktat in dig på att vandra hela Götaleden på 71 kilometer från Göteborg till Västra Bodarna i Alingsås eller åt motsatt håll så vill vi slå ett slag för ett stopp på Nääs fabriker med övernattning, restaurang, shopping och det lilla bageriet som nu också brygger eget öl av överblivet bröd. Mer information hittar du här.

Garveriet och Jernbruket är också underbara stopp för intagande av mat och dryck och här hittar du också öl från Bearded Rabbit Brewery.
Närmare Alingsås hittar du Stationen Norsesund, ett skönt ställe att avnjuta en bit mat och prova någon öl från Alingsås bryggeri på. Mer info här.

Är du historiskt intresserad så hittar du Sveriges första radhus, Nybygget, ett stenkast från Jonsereds fabriker. Byggnaderna på Korpåsvägen stod färdiga 1841 och var från början tilltänkta för tjänstemän från fabriken. Fantastiskt vackra hus och trädgårdar som skötts minutiöst under 180 år. När området befolkades så uppstod också ett behov av att odla till hushållen och det som av många ses som Sveriges första koloniträdgårdar utvecklades spontant i närområdet. I en tid som präglades av resor till Amerika så döptes den än idag levande trädgårdskolonin till Amerika. Här hittar du mer info.

Vill du övernatta i närheten så finns Aspenäs Herrgård en liten bit längre bort från bryggeriet.

Så varmt välkomna till vår restaurang Poppels Öl&Mat nu i sommar, bokar bord gör du på https://poppelsolochmat.se/boka/.

Back To Top