skip to Main Content

Ölmatchning på kräftskivan

Ska du och vännerna på kräftskiva i helgen? Vår bryggmästare Daniel kokar sina västkustkräftor enligt tradition hemma på spisen tillsammans med mängder av färsk krondill, socker och en klassisk bayerskt öl.

Utöver goda vänners sällskap, våtservetter och hattar tipsar Daniel om tre öl som gör sig fint på kräftskivan:

  • Jonsered Pilsner är ett säkert kort eftersom ölet fungerar till det mesta som dukas fram på bordet som till exempel västerbottenost, knäckebröd och kalla såser.
  • För mer karaktär rekommenderar jag vår Belgian Witbier som är ett lättare öl med tydliga vetetoner och kryddighet av koriander och citrus från pomeransskalen.
  • Mitt sista öltips blir lite mer av ett wild card; vår Sour Fruit Ale – Strawberry Daiquri eftersom sältan i skaldjuren gifter sig väl med syrligheten i ölet.”

Gör din egen kräfthatt!

Och självklart, ingen kräftskiva utan kräfthatt! Vi har gjort en egen variant, som du enkelt skriver ut och sätter ihop själv. Du laddar ner filen genom att klicka HÄR.

Se även Sara guida dig igenom pysselprocessen i videon nedan.

Instruktionsfilm (OBS! Varning för humor)

Back To Top