skip to Main Content

Recept med ölmatchning: Rostad levainbröd med sardeller, tomat, aioli och gräslök + Midsummer Pilsner

Att laga god mat behöver inte vara komplicerat! Här har vi ett recept på en enkel men naggande god förrätt eller snacks, där en hemmagjord aioli ger det lilla extra. Den passar väldigt bra till vår Midsommar Pilsner, en ljus och fräsch lager med citrustoner, vars beska matchar upp väl mot det feta i rätten. Receptet kommer från vår restaurang Poppels Öl&Mat i Jonsered, där ni hittar många fler spännande kombinationer mellan öl och mat. 

Rostad levain (eller annat gott bröd) med sardeller, tomat, aioli och gräslök

En snabb och enkel rätt som blir extra lyxig av hemmagjord aioli.
Tillagningstid 20 minuter
Måltid Förrätt
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 1 Levainbröd Eller annat bröd du gillar
  • 10 Småtomater
  • Gräslök
  • 1 ask Sardeller

Aioli

  • 2 st Äggulor
  • 1 msk Dijonsenap
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 dl Rapsolja
  • 1 dl Olivolja
  • 2 msk Citronsaft

Instruktioner
 

Gör aiolin så här

  • Riv eller finhacka vitlöken
  • Häll ner oljan i en hög smal bunke (stavmixern måste få plats)
  • Lägg ner samtliga övriga ingredienser, kör ner stavmixern i botten, starta och dra sakta uppåt.
  • Nu tjocknar den snabbt, det är bara att smaka av med salt. 
  • Aiolin räcker till ungefär 20 smarriga mackor men kan sparas i kylen några dagar och användas till mycket annat gott.

Servering

  • Rosta brödet, skeda eller spritsa på aioli och addera sardeller och tomat, och toppa med hackad gräslök.
Keyword midsommar, midsummer pilsner
Back To Top