skip to Main Content

Recept med ölmatchning: Mexikansk Räksallad + Margarita Sour

Detta recept togs fram av Johan Björkman, kökschef på Poppels Citybryggeri, i samband med Poppels digitala ölprovning i juni 2023.

”En personlig favorit är att servera räksalladen tillsammans med med torilla chips, sältan och krispen passar perfekt tillsammans med det feta och syrliga i räksalladen! Och var inte rädd för koriander utan se till att ös på rejält! Det höjer smakupplevelsen ytterligare.”

– Johan Björkman, Kökschef Poppels Citybryggeri

Mexikansk Räksallad + Margarita Sour

Måltid Förrätt
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 dl majonäs
  • 1 knippe koriander grovhackat
  • 1 st lime finrivet skal och 1/2 dl pressad juice

Instruktioner
 

  • Skala räkorna
  • Blanda räkor,majonnäs, koriander och limeskal
  • Smaka av med limejuice, salt och svartpeppar

Servering

  • Servera räksalladen tillsammans med salta tortillachips (Johans tips!) tillsammans med en iskall Margarita Sour, gärna i ett klassiskt Margaritaglas. Räkcoctailen har fått en ny innebörd!
Back To Top