![](https://www.poppels.se/wp-content/uploads/2023/06/mexikansk-raksallad-43-1.jpg)
Detta recept togs fram av Johan Björkman, kökschef på Poppels Citybryggeri, i samband med Poppels digitala ölprovning i juni 2023.
”En personlig favorit är att servera räksalladen tillsammans med med torilla chips, sältan och krispen passar perfekt tillsammans med det feta och syrliga i räksalladen! Och var inte rädd för koriander utan se till att ös på rejält! Det höjer smakupplevelsen ytterligare.”
– Johan Björkman, Kökschef Poppels Citybryggeri
![](https://www.poppels.se/wp-content/uploads/2023/04/2023-04-03-margy-300x300.jpg)
Mexikansk Räksallad + Margarita Sour
Ingredienser
- 1 kg räkor med skal
- 1 dl majonäs
- 1 knippe koriander grovhackat
- 1 st lime finrivet skal och 1/2 dl pressad juice
Instruktioner
- Skala räkorna
- Blanda räkor,majonnäs, koriander och limeskal
- Smaka av med limejuice, salt och svartpeppar
Servering
- Servera räksalladen tillsammans med salta tortillachips (Johans tips!) tillsammans med en iskall Margarita Sour, gärna i ett klassiskt Margaritaglas. Räkcoctailen har fått en ny innebörd!