
Seven Flowers Sour är ett komplext suröl där vi använt sju sorters blommor för att skapa ett fräscht och blommigt öl. Till denna storflaska föreslår vår restaurang Poppels Öl&Mat en rätt med mozzarella, jordgubbar, valnötter och basilika strössel med citrondressing. Receptet hittar ni här nedanför.

Mozzarella jordgubbar, valnötter och basilika strössel med citrondressing
Till vår storflaska Poppels Seven Flowers Sour föreslår Styrbjörn en rätt med Mozzarella jordgubbar, valnötter och basilika strössel med citrondressing.
Ingredienser
- 2 liter Jordgubbar
- 8 st Mozarella
Citrondressing
- 4 dl Citronjuice
- 50 g Socker
- 10 g Salt
- 30 g Potatismjöl
Strössel
- 1 kruka Basilika
- 2 dl Valnötter
- 2 dl Ströbröd Helst panko
Instruktioner
Citrondressing
- Koka ihop ingredienserna.
- När det kokar och blir tjockt tar du av kastrullen från spisen och vispar ner 1,5 dl olivolja och låter den svalna under omrörning. Dressingen räcker till ungefär 2 liter jordgubbar och 8 mozzarella.
Strössel
- Mixa basilika
- Blanda valnötter och basilika med två deciliter panko
- Rosta i ugnen på 200 grader.
Servering
- Skiva ner jordgubbar och mozzarella i portionstallrikar, häll på lite dressing, strö över lite strössel, dekorera med några basilikablad.