skip to Main Content

Recept med ölmatchning: Varm macka med tomat, mandel och ost + Pine India Pale Ale

En klassisk west coast IPA möter en klassisk varm macka i detta recept som togs fram av Johan Björkman, kökschef på Poppels Citybryggeri, i samband med Poppels digitala ölprovning i juni 2023, men går självklart lika bra att göra när som helst! 

”Du kan med fördel göra tomat och mandelkrämen någon dag innan, den blir godare ju längre den får stå till sig. Brödet kan du välja efter egen smak och tycke, men använder du mackpress brukar formbröd vara bäst sett till formatet.”

– Johan Björkman, Kökschef, Poppels Citybryggeri

Varm macka med tomat, mandel och ost + Pine India Pale Ale

Måltid Smårätter
Portioner 4

Ingredienser
  

Mackan

  • 4 skivor vitt formbröd
  • 100 g tomatkräm
  • 100 g cheddarost eller annan ost som smälter bra
  • 3-4 msk olivolja

Tomat- och mandelkräm

  • 200 g torkade tomater
  • 70 g skalad mandel eller mandelmjöl
  • 2 tsk sött paprikapulver
  • 1 tsk hett paprikapulver
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk torkat vitlökspulver
  • 1 msk honung
  • Salt och nymald svartpeppar
Back To Top