![](https://www.poppels.se/wp-content/uploads/2023/06/pine-toast-43-1.jpg)
En klassisk west coast IPA möter en klassisk varm macka i detta recept som togs fram av Johan Björkman, kökschef på Poppels Citybryggeri, i samband med Poppels digitala ölprovning i juni 2023, men går självklart lika bra att göra när som helst!
”Du kan med fördel göra tomat och mandelkrämen någon dag innan, den blir godare ju längre den får stå till sig. Brödet kan du välja efter egen smak och tycke, men använder du mackpress brukar formbröd vara bäst sett till formatet.”
– Johan Björkman, Kökschef, Poppels Citybryggeri
Varm macka med tomat, mandel och ost + Pine India Pale Ale
Ingredienser
Mackan
- 4 skivor vitt formbröd
- 100 g tomatkräm
- 100 g cheddarost eller annan ost som smälter bra
- 3-4 msk olivolja
Tomat- och mandelkräm
- 200 g torkade tomater
- 70 g skalad mandel eller mandelmjöl
- 2 tsk sött paprikapulver
- 1 tsk hett paprikapulver
- 1 dl olivolja
- 1/2 tsk mald spiskummin
- 1 tsk torkat vitlökspulver
- 1 msk honung
- Salt och nymald svartpeppar