![](https://www.poppels.se/wp-content/uploads/2023/03/2023-03-14-receptbank-stekost.jpg)
Här tipsar vi om ett snabbt, enkelt och gott recept som fungerar lika bra som förrätt eller snacks. Ölet vi parar det med är en Imperial New England IPA, ett öl som har en ordentlig humlighet med en fyllig, juicig smak.
Receptet är för 4 personer
![](https://www.poppels.se/wp-content/uploads/2022/12/stina-1-1.jpg)
Den sotade limesalsan plockar upp de tropiska frukterna i ölet på ett fint sätt, och hettan och humlen samspelar väl.
– Stina Hjalmarson, Kock Poppels Citybryggeri
Ingredienser sotad limesalsa
Lime 3 st
Honung 4 msk
Olivolja 3 msk
Jalapeño 4 st
Ananas 2 skivor
Soya 1 tsk
Sotad limesalsa: Gör så här
- Sota 2 st lime, jalapeños och ananas i en gjutjärnspanna, (vanlig stekpanna om ni inte har en i gjutjärn.) De ska få mycket färg men helst inte ligga för länge i pannan, så riktigt varm temperatur.
- Skär allt i små bitar. Skär ut fruktköttet från den sista limen och zesta skalet.
- Pressa den sotade limen och blanda med honung, olivolja, soya och de skurna bitarna. Det ska bli en juicy salsa.
Ingredienser stekost
Stekost eller halloumi 2stk
Smör till stekning
Stekost: Gör så här
- Stek osten i smör tills att den får en gyllene färg.
- Spara det brynta smöret som blir efter stekning till serveringen.
Servering
Skär upp osten i lagom stora munsbitar och skeda över salsa och till sist det brynta smöret. Häll upp en Imperial NEIPA.