skip to Main Content

Recept med Ölmatchning: Stekost med med sotad lime, jalapeños och honung + Imperial NEIPA

Här tipsar vi om ett snabbt, enkelt och gott recept som fungerar lika bra som förrätt eller snacks. Ölet vi parar det med är en Imperial New England IPA, ett öl som har en ordentlig humlighet med en fyllig, juicig smak.

Receptet är för 4 personer

Den sotade limesalsan plockar upp de tropiska frukterna i ölet på ett fint sätt, och hettan och humlen samspelar väl.

 – Stina Hjalmarson, Kock Poppels Citybryggeri

Ingredienser sotad limesalsa

Lime 3 st
Honung 4 msk
Olivolja 3 msk
Jalapeño 4 st
Ananas 2 skivor
Soya 1 tsk

Sotad limesalsa: Gör så här

  • Sota 2 st lime, jalapeños och ananas i en gjutjärnspanna, (vanlig stekpanna om ni inte har en i gjutjärn.) De ska få mycket färg men helst inte ligga för länge i pannan, så riktigt varm temperatur.
  • Skär allt i små bitar. Skär ut fruktköttet från den sista limen och zesta skalet.
  • Pressa den sotade limen och blanda med honung, olivolja, soya och de skurna bitarna. Det ska bli en juicy salsa.

Ingredienser stekost

Stekost eller halloumi 2stk
Smör till stekning

Stekost: Gör så här

  • Stek osten i smör tills att den får en gyllene färg.
  • Spara det brynta smöret som blir efter stekning till serveringen.

Servering

Skär upp osten i lagom stora munsbitar och skeda över salsa och till sist det brynta smöret. Häll upp en Imperial NEIPA. 

Back To Top