skip to Main Content

Passion Pale Ale + Pestorecept!

Passion Pale Ale är en av våra storsäljare och finns idag på 447 av 448 Systembolag runt om i Sverige, vilket såklart känns helt fantastiskt! I det här inlägget presenterar vi Passion Pale Ale lite närmre och delar också med oss av ett passande pesto-recept. Hoppas det ska smaka!

2015 så fick vi det ärofyllda uppdraget att brygga den officiella mässölen till SMÖF, en underbar ölfestival i Söderbärke, Dalarna. Mässölen är den första ölen besökarna får innan de går loss på det stora utbudet på festivalen, lite som en välkomstdrink fast med öl. Och det var så vi kom på att producera Passion Pale Ale.

Att hitta rätt smakmässigt tar sin tid, men efter mycket experimenterande kom vi fram till att vi skulle prova med passionsfrukt. Vid den här tiden var det inte så vanligt med frukt i öl hos svenska hantverksbryggerier, och vi var sugna på att sticka ut. Detta gjorde att vi skapade ett lättdrucket, festligt och nytänkande öl som sedan blev ”Projekt 006 – Passion Pale Ale”.

Vi fick ett fantastiskt mottagande av såväl festivalbesökare och de som hann med att köpa någon flaska på Systembolaget innan vår lilla bryggning på ca 2.000 liter var slut. Eftersom efterfrågan blev så stor fick den senare flytta in i vårt standardsortiment.

Passion Pale Ale har hittat vägen till många konsumenters hjärtan. Recensenter och jurygrupper har lovordat den och vi tycker fortfarande själva att det är en öl med personlighet och karaktär. Idag brygger vi ca 250 tusen liter om året som till största del säljs i Sverige, men som hittar allt fler nöjda kunder där ute i världen.

”Att använda frukt som motor för att öka komplexiteten i de tropiska dofterna och smakerna är ett spännande sätt att utforska ölets möjligheter. För att hitta en balans till det tropiska har vi en tydlig beska i ölet.”   Poppels bryggmästare Daniel

Passion Pale Ale är ett balanserat och lättdrucket öl som passar till mycket men den lyfter extra mycket till friterade rätter som till exempel fish & chips, men också till Caesarsallad, Gouda ost, smakrik getost eller en riktigt nötig pesto.

Därför passar vi på att bjuda er på ett riktigt bra pestorecept gjort av vår restaurang Poppels Öl&Mat här nedanför.

Pesto på riktigt

Det finns lika många recept på pesto som det finns hemlösa katter i Genua. Mängden vitlök, hur grovhackad basilikan ska vara och om man ska ha peppar i eller inte är något som ofta diskuterats på de Itlaienska Piazzorna. Men om man ska gå till grunden med peston och försöka göra den så genuin som möjligt så tycker vi att man gör så här. Peston kan dels användas till den färska pastan, men passar lika bra på en bit foccacia eller som toppning på en bit fet grillad fisk. Matcha med Passion Pale Ale och du har en färdig middagsupplevelse!

Detta recept är för 2 portioner. 

Ingredienser:

 • 100 g pinjenötter (nej det går inte lika bra med solrosfrön)
 • 2 rejäla knippen basilika ( uppåt 100 gram i alla fall)
 • 1,3 dl olivolja
 • 1 vitlöksklyfta
 • 150 gram parmesanost (parmesan är parmesan och grana padano är något annat)
 • 1 nypa salt

Gör såhär:

 • Riv parmesanosten fint med rivjärn
 • Hacka basilikan med kniv fint. Lite kvistar är helt ok om de inte är för grova
 • Riv vitlöken fint på rivjärn.
 • Lägg basilikan i en stor mortel och pressa runt hacket ordenligt. ( mixa inte)
 • Lägg i vitlöken och hälften av parmesanosten
 • Häll på hälften av olivoljan och mortla på.
 • Fyll på med resten av parmesan och olivoljan mortla igen
 • Salta efter smak.

Glöm inte att tagga oss i sociala medier och ni testar Passion Pale Ale med den hemmagjorda peston, vi vill så gärna se! @poppelsbryggeri @poppelsolochmat #poppelsbryggeri

Back To Top