skip to Main Content

Collab-kollen: To øl

To Øl har gått från hembryggare, via fantombryggare, till att ta förvandla anrik ketchupfabrik till bryggeri och ”To Øl City”. Bryggeriet på Själland har gjort en otrolig resa sedan starten 2005. Vi är glada och stolta över att få brygga Broen DIPA tillsammans med dem.

Var: To Øl City hittar ni i Svinninge på Sjælland, ungefär en timme från Köpenhamn. Här har bryggeriet omvandlat en gammal ketchupfabrik till ett ölmecka. Ni kan också besöka To Øl på deras bryggeripub Brus på Nörrebro i Köpenhamn.

När: Det som började som ett hembryggarprojekt 2005 blev 2010 till To Øl, ett fantombryggeri som bryggde prisvinnande och omtalade öl hos andra bryggerier under det kommande årtiondet. Sedan 2019 har man ett eget bryggeri på västra Sjælland.   

Känns igen på: Avskalad design med fokus på typografi, geometriska former och en noggrant kalibrerad färgskala, signerad den talangfulle designern Kasper Ledet. To Øls burkar och flaskor är små konstverk i sig, och även om varje ny öl har sin egen stil känner man tveklöst igen avsändaren.

Ölen då? I Sverige har To Øls dubbel-IPA #DIPA blivit mycket populär, men bryggeriet har även haft framgångar med allt från pastry stouts och grumlig IPA till premium lager. Även bryggeriets alkoholfria öl ”Implosion” har blivit en vanlig syn på svenska restauranger. 

Broen double IPA

Ett fylligt öl med stor kropp, mycket humle och tydlig beska. Broen Double IPA är en maffig variant av en old school IPA i West Coast-stil. Mycket humle, tropiska toner, och tydlig beska ger ett öl som passar kanon till fet mat. Släpps i begränsad upplaga på Systembolagets hemsida 2 oktober men finns redan nu ute på våra restauranger Poppels Öl&Mat och Poppels Citybryggeri.

Back To Top