skip to Main Content

Recept med Ölmatchning: Wrångebäcksost med brynt smör och krispiga åkerbönor + Bean Me Up NEIPA

Om BEAN ME UP NEIPA

Bean Me Up NEIPA är Sveriges första öl bryggt på åkerböna. En juicig och tropisk New England IPA där vi ersatt en del av malten med mältad åkerböna. Detta är ett öl i vår experimentserie som vi gjort tillsammans med Viking Malt.

Receptet är för 4 personer

Wrångebäcksost med brynt smör och krispiga åkerbönor + Bean Me Up NEIPA

I det här receptet blir det åkerböna x2 när vi kombinerar krispiga åkerbönor och öl bryggd på åkerböna.
Måltid Förrätt
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 100 g ekologiskt smör
  • 1 dl torkade åkerbönor
  • 1 dl neutral olja till fritering
  • 160 g Wrånebäcksost Eller liknande hårdost

Instruktioner
 

Brynt smör

  • Koka smöret i en kastrull till det får fin färg (157 grader)
  • Vispa i botten så du får med alla goa smaker
  • Slå direkt över smöret i en annan kastrull, så att det inte går vidare och blir bränt

Krispiga åkerbönor

  • Blötlägg bönorna över natten
  • Sila bort vattnet och häll ut bönorna på hushållspapper så de torkar lite
  • Fritera i oljan på 190 grader cirka 5–6 minuter
  • Plocka upp, lägg på hushållspapper och salta efter smak
Keyword åkerböna, bean me up, bondböna, förrätt, ost, wrångebäcksost
Back To Top