
Ostron! Något som många nog förknippar med champagne eller liknande. Men det går alldeles utmärkt att kombinera med öl. Denna rätt går bra med både svenska och franska ostron, men har du möjlighet tycker vi det blir ännu lite godare med de svenska.
Receptet är för 4 personer

Med en relish gjord på chark och paprika tillför vi rökta toner som samspelar med ostronens sälta. Oatmeal Stout är ett öl med låg beska och rostade toner vilket gifter sig oerhört bra med denna rätt.
– Stina Hjalmarson, Kock Poppels Citybryggeri
Ingredienser charkrelish
Chorizo 50 g
Salami 50 g
Parmaskinka 50 g
Vitvinsvinäger 120 g
Socker 90 g
Rökt paprikapulver 1 tsk
Gula senapsfrön 1,5 tsk
Charkrelish: Gör så här
- Skär charkuterierna i små tärningar och fräs dom spröda i lite olivolja.
- Tillsätt paprikapulver och senapsfrön mot slutet av fräset och låt det gå med i någon minut.
- Häll över vitvinsvinäger och socker, låt koka tills det hela fått en sirapslik konsistens.
Ingredienser ostron
Ostron 12 st
Ostron: Gör så här
- Öppna ostronen
Servering
Lägg en sked lägg av den ljumma relishen ovanpå varje ostron. Servera direkt.