skip to Main Content

Två enkla recept som passar perfekt till midsommar!

Vår köksmästare Styrbjörn har satt ihop några små rätter som matchar vår Midsummer Pilsner och vår Seven Flowers Sour nu till midsommar, hoppas det smakar!

Rostad levain (eller annat gott bröd) med sardeller, tomat, aioli och gräslök

AIOLI – detta behöver du & så gör du:

Har du aldrig gjort egen majonnäs eller aioli tidigare så gör det nu, med en stavmixer är det superenkelt!

2 äggulor
2 vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
2 dl raps/matolja
1 dl Olivolja
2 msk citronjuice

Riv eller finhacka vitlöken, häll ner oljan i en hög smal bunke (stavmixern måste få plats) lägg ner samtliga övriga ingredienser, kör ner stavmixern i botten, starta och dra sakta uppåt. Nu tjocknar den snabbt och det är bara att smaka av med salt. Aiolin räcker till ungefär 20 smarriga mackor men kan sparas i kylen några dagar och användas till mycket annat gott.

servering:

Rosta skivor av levainbröd eller annat ljust bröd, lägg på några sardeller, några klickar av din aioli och skivade små tomater, toppa med hackad gräslök och njut med en kall Midsummer Pilsner.

Mozzarella jordgubbar, valnötter och basilika strössel med citrondressing

Till vår storflaska Poppels Seven Flowers Sour föreslår Styrbjörn en rätt med Mozzarella jordgubbar, valnötter och basilika strössel med citrondressing.
Förbered citrondressingen och strösslet så är det bara att skiva upp lite jordgubbar och mozzarella, toppa med dressingen och strösslet när andan faller på.

Citrondressing! Detta behöver du & så gör du:

Koka ihop:

4 dl citronjuice

50 g socker

10 g salt

30 g potatismjöl

När det kokar och blir tjockt tar du av kastrullen från spisen och vispar ner 1,5 dl olivolja och låter den svalna under omrörning. Dressingen räcker till ungefär 2 liter jordgubbar och 8 mozzarella.

STRÖSSEL! Detta behöver du & så gör du:

Mixa:

Minst 1 kruka basilika

2 dl valnötter

Blanda med 2 dl pankoströbröd och rosta i ugnen på 200 grader tills det fått fin färg.

servering:

Skiva ner jordgubbar och mozzarella i portionstallrikar, häll på lite dressing, strö över lite strössel, dekorera med några basilikablad och korka upp en Seven Flowers Sour.

 

Glad midsommar från alla oss på Poppels!

Back To Top