skip to Main Content

Poppels & Preppbox släpper ”Prepperölet” – unik innovation för krislådan som jäser i takt med din oro


I en värld av osäkerhet står Poppels Bryggeri redo att möta utmaningarna med sitt senaste tillskott: Prepperölet “Prepper – Slow fermenting IPA”! Detta är inte bara något att ha i kylskåpet, det är en bombsäker lösning för ölälskare som vill bunkra upp om krisen kommer. Ölet görs i samarbete med Brita Zackari, Kalle Zackari Wahlström och Patrick Sellman på preppbox.se.

Med en helt ny innovation – långsamjäsande jäst – tar Poppels öl till nästa nivå. Varje burk av prepperölet är bryggd för att vara redo för långtidsförvaring, med en alkoholhalt på 0,5% vid försäljningstillfället. Men här kommer det otroliga: varje år som ölet lagras ökar alkoholhalten med 0,5%, vilket gör det till det perfekta ölet för långsiktig lagring och förberedelse.

“Genom ett unikt samarbete med vår nederländska jästleverantör, har vi tagit fram en helt unik jäststam som jobbar extremt långsamt. Detta gör att en IPA som normalt sett ska drickas färskt, fortsätter att utvecklas på burk i minst 20 år.” säger Daniel Granath, Bryggmästare. Med en så lång hållbarhet kan du vara säker på att prepperölet kommer att vara redo för alla eventualiteter. Oavsett om det är en zombieapokalyps eller bara en deltävling i Melodifestivalen, så är detta öl redo att möta utmaningen.

Poppels Bryggeri brygger ölet i samarbete med Preppbox.se vilket innebär att ölet inkluderas i Preppbox storsäljande krislådor.

”Vi vill göra folk medvetna om att det är viktigt att vara förberedd, men att vara förberedd är inte samma sak som att ha tråkigt! Genom att inkludera Poppels i våra lådor ger vi våra kunder något att se fram emot om krisen kommer!” kommenterar en sprudlande Kalle Zackari Wahlström på Preppbox samarbetet.

Ölet kommer finnas i Preppbox katastroflådor, samt släpps på Systembolaget idag den 1 april. Bli den ultimata ölprepparen och säkerställ att du har en smakfull försvarslinje mot alla tänkbara katastrofer – från systemkollaps till grannens grillkvällar!

Back To Top