skip to Main Content

Ölprovning och bryggerivisning på Poppels Öl&Mat

Låt oss guida er genom ölets underbara värld! Vi erbjuder ölprovningar för sällskap mellan 8-40 personer. Vi erbjuder även bryggerivisningar, och ölprovning och bryggerivisning i kombination. Läs mer nedan och kontakta oss på boka@poppelsolochmat.se för att boka.

Ölprovningar för större sällskap

Välkommen på ölprovning hos oss i Jonsered! Låt vår fantastiska hovmästare och sommelier Mattias leda er genom ölets underbara värld i en ölprovning där ni får lära er mer om olika ölstilar, hur man provar öl och varför öl är en så bra måltidsdryck. Ölprovningarna är ca 45 minuter långa och är bokningsbara för sällskap mellan 8-40 personer. Pris: 285 kr per person (ex.moms). Skicka er bokningsförfrågan på mail till boka@poppelsolochmat.se

Bryggerivisningar för större sällskap

Vår restaurang har en unik placering, vi är granne med ett av Sveriges största hantverksbryggerier och från restaurangen ser man rakt in i bryggeriet. Häng med på en guidad tur bland jästankar och kokkärl där vi berättar allt om bryggprocessen. Visningarna är öppna för grupper mellan 8-40 personer (grupper över 20 delas upp i två grupper), tar cirka 45 minuter och kostar 225 kr per person (ex.moms). Skicka er bokningsförfrågan till boka@poppelsolochmat.se.

Kombinera bryggerivisning & ölprovning

Vill ni kombinera en bryggerivisning med en ölprovning? Självklart löser vi det. Vi har ett paket där ni betalar 460 kr per person (ex.moms) för 30 minuter bryggerivisning och 45 minuter ölprovning. Paketet är bokningsbart för grupper mellan 8-40 personer (grupper över 20 delas upp i två grupper). Skicka er bokningsförfrågan till boka@poppelsolochmat.se.

HITTA HIT

Med tåg ?
Ta Västtågen mot Alingsås/Göteborg, hållplats Jonsereds Station. 12 minuter från Göteborg Central. När du gått av tåget går du ner mot fabriksområdet och ser direkt huset där bryggeriet och restaurangen ligger (lång fönstervägg in till de båda), 100m från stationen.

Med buss ?
Åk antingen Buss 518 eller Buss 519 till hållplats Jons Väg. Gå därefter ned för Jonseredsvägen till ni kommer till fabriksområdet, gå över bron, upp för backen och sedan höger innan nästa bro. Totalt ca 500m.

Med bil ?
Kör E20 och ta av vid Jonseredsmotet, följ därefter skyltarna mot Jonsered. Kör igenom Jonsered samhälle och följ Jonseredsvägen ned för backen till Jonsereds Fabriker. Sväng vänster över bron, parkering finns på området. Gå sedan mot kraftstationen och sväng in på Kanalstråket.

POPPELS ÖL&MAT ÄR EN HANTVERKSRESTAURANG SOM SKAPAR UPPLEVELSER I EN MODERN ÖL- & MATTRADITION

Vårt fokus på öl och mat drivs av en djup nyfikenhet för att utforska smaker och tekniker, och vi är fast beslutna att dela den kunskapen med våra gäster.

Vår meny innehåller lokala råvaror och är designad för att vara lättillgänglig, men ändå innovativ. Vi arbetar med lokala producenter och leverantörer och tar till vara på så mycket vi kan genom ett nose to tail-tänk, och samarbetar med vår restaurang Poppels Citybryggeri för att minska svinn.

Vi fermenterar många av våra säsongsråvaror för att förlänga säsongen, vilket även det minskar svinn och låter oss göra mer av mindre.

Back To Top