skip to Main Content

VÄLKOMMEN TILL POPPELS ÖL&MAT I JONSERED

På Poppels Öl&Mat älskar vi öl. Och vi älskar mat. Men vi älskar framförallt kombinationen av öl och mat, som ger smakupplevelser vi vill dela med dig.

Vår meny är uppbyggd efter matchningar mellan öl och mat, där vi både lagar upp mat till specifika öl, men också brygger upp öl till specifik mat. Hos oss hittar du också alltid unika öl från Poppels Bryggeri.

ÖPPETTIDER

Onsdag till lördag: kl.12-21

MENY

Vi rekommenderar ”Bryggmästarens Meny” med tillhörande ölpaket för vår bästa öl- och matupplevelse. Då får du en meny med ett bestämt antal rätter som är smakmatchade med öl från Poppels Bryggeri. Men självklart går det bra att välja själv från a la carten också. 

BEER TASTING DINNER - VARJE TORSDAG

En helkväll med fokus på öl och mat här i Jonsered! Vi börjar med lite snacks och öl, sen går vi en rundvandring i bryggeriet och pratar om öl och Poppels. Efter det sätter vi oss ner och äter middag. Fyra rätter som vi matchar med öl och pratar med er om hur vi tänker när vi matchar öl och mat. En mysig helkväll för er här hos oss!

LÖRDAGAR: ÖLPROVNING & BRYGGERIVISNING

Vi tar med er på en guidad bryggerivisning i Poppels Bryggeri där ni får kika på jästankar, bryggverk och maltsäckar och lära er allt om bryggprocessen. Sen omsätter vi teori i praktik och provar öl från Poppels Bryggeri uppe i restaurangen. Allt under ledning av vår hovmästare och dryckesexpert Mattias. Ni bokar direkt i vår bokningstjänst här. Visningen och provningen börjar 14.30, kostar 289 kr p/p och tar totalt cirka en timme.

Köp presentkort

Ge bort en upplevelse på Poppels Öl&Mat med ett presentkort. Du beställer, betalar och får ditt presentkort levererat digitalt och direkt. Tänk på att presentkortet enbart går att använda på Poppels Öl&Mat, inte på våra andra restauranger eller produkter.

Firmafest, kick-off eller teambuilding hos Poppels!

Ta med dina kollegor till Poppels Öl&Mat i Jonsered och upptäck en fantastisk fabriksmiljö med öl, mat och upplevelser. Vi har lösningar som passar små och stora företag och kan skräddarsy paket för att passa just ditt företag eller sällskap. Välj mellan flera olika mat- och dryckespaket, och självklart kan vi ordna en guidad rundtur i vårt bryggeri.

HITTA HIT

Med tåg ?
Ta Västtågen mot Alingsås/Göteborg, hållplats Jonsereds Station. 12 minuter från Göteborg Central. När du gått av tåget går du ner mot fabriksområdet och ser direkt huset där bryggeriet och restaurangen ligger (lång fönstervägg in till de båda), 100m från stationen.

Med buss ?
Åk antingen Buss 518 eller Buss 519 till hållplats Jons Väg. Gå därefter ned för Jonseredsvägen till ni kommer till fabriksområdet, gå över bron, upp för backen och sedan höger innan nästa bro. Totalt ca 500m.

Med bil ?
Kör E20 och ta av vid Jonseredsmotet, följ därefter skyltarna mot Jonsered. Kör igenom Jonsered samhälle och följ Jonseredsvägen ned för backen till Jonsereds Fabriker. Sväng vänster över bron, parkering finns på området. Gå sedan mot kraftstationen och sväng in på Kanalstråket.

POPPELS ÖL&MAT ÄR EN HANTVERKSRESTAURANG SOM SKAPAR UPPLEVELSER I EN MODERN ÖL- & MATTRADITION

Vårt fokus på öl och mat drivs av en djup nyfikenhet för att utforska smaker och tekniker, och vi är fast beslutna att dela den kunskapen med våra gäster.

Vår meny innehåller lokala råvaror och är designad för att vara lättillgänglig, men ändå innovativ. Vi arbetar med lokala producenter och leverantörer och tar till vara på så mycket vi kan genom ett nose to tail-tänk, och samarbetar med vår restaurang Poppels Citybryggeri för att minska svinn.

Vi fermenterar många av våra säsongsråvaror för att förlänga säsongen, vilket även det minskar svinn och låter oss göra mer av mindre.

Back To Top