skip to Main Content

Unika öl och meny i sex serveringar

Den 17 april välkomnar vi er till en oförglömlig middagsupplevelse i sex serveringar på Poppels Öl&Mat! Det här är hantverk från start till och fler av ölerna är handtappade av vår bryggmästare Daniel Granath. Dessa serverar vi tillsammans med några nyheter och några ej ännu släppta öl från Poppels. Middagen blir en möjlighet att uppleva dessa unika öler, som finns i mycket begränsad upplaga, tillsammans med en meny skapad av våra kreativa köksmästare Johan Björkman (Nu på Poppels Citybryggeri, tidigare på Koka) och Linnea Scheffel (Öl&Mat).

  • Njut av exklusiva öl i mycket begränsad upplaga från Poppels Bryggeri, presenterade personligen av vår bryggmästare Daniel Granath.
  • Upptäck 6 serveringar av en specialkomponerad meny av våra köksmästare Johan Björkman och Linnea Scheffel.
  • Endast 40 platser tillgängliga – 1990 kr per person.
  • 18.00 17 april i Jonsered

En oförglömlig kväll på Poppels Öl&Mat

Låt oss ta en smygtitt på menyn:

Vi inleder med ett tilltugg tillsammans med ett ännu ej släppt suröl, skapat för att komplettera aperitifen, följt av två förräter, skaldjursförrätt som ackompanjeras av ölet ”Dryhopped Sour”, och en pata negra som vi kombinerar med ”White Oak Pilsner”, båda handtappade. Därefter serveras en delikat råbiff tillsammans med vår nyhet, Poppels London Porter, följt av en huvudrätt av långbakad oxkind som matchas med vår prisbelönta och handtappade Carribean Stout. Osten serveras med nyheten English IPA, och till dessert får ni avnjuta en flan de queso med den tokaji-inspirerade ölen Grand Cru, som vi gjort tillsammans med Smedsbo Slott.  

Under middagen kommer Daniel, Johan och Linnea personligen att dela med sig av sina kunskaper och berätta om ölen, maten och de spännande kombinationerna. De kommer finnas till hands för att besvara frågor och dela med sig av sin passion för öl och mat.

Priset för denna unika middagsupplevelse med ölpaket är 1990 kr per person och platserna är begränsade till 40 personer. Vi kommer inte att offentliggöra detta evenemang förrän efter den 23/3, vilket ger er som är delägare ett försprång. Säkra dina platser redan idag genom att boka här: [länk för bokning]

HITTA HIT

Med tåg ?
Ta Västtågen mot Alingsås/Göteborg, hållplats Jonsereds Station. 12 minuter från Göteborg Central. När du gått av tåget går du ner mot fabriksområdet och ser direkt huset där bryggeriet och restaurangen ligger (lång fönstervägg in till de båda), 100m från stationen.

Med buss ?
Åk antingen Buss 518 eller Buss 519 till hållplats Jons Väg. Gå därefter ned för Jonseredsvägen till ni kommer till fabriksområdet, gå över bron, upp för backen och sedan höger innan nästa bro. Totalt ca 500m.

Med bil ?
Kör E20 och ta av vid Jonseredsmotet, följ därefter skyltarna mot Jonsered. Kör igenom Jonsered samhälle och följ Jonseredsvägen ned för backen till Jonsereds Fabriker. Sväng vänster över bron, parkering finns på området. Gå sedan mot kraftstationen och sväng in på Kanalstråket.

POPPELS ÖL&MAT ÄR EN HANTVERKSRESTAURANG SOM SKAPAR UPPLEVELSER I EN MODERN ÖL- & MATTRADITION

Vårt fokus på öl och mat drivs av en djup nyfikenhet för att utforska smaker och tekniker, och vi är fast beslutna att dela den kunskapen med våra gäster.

Vår meny innehåller lokala råvaror och är designad för att vara lättillgänglig, men ändå innovativ. Vi arbetar med lokala producenter och leverantörer och tar till vara på så mycket vi kan genom ett nose to tail-tänk, och samarbetar med vår restaurang Poppels Citybryggeri för att minska svinn.

Vi fermenterar många av våra säsongsråvaror för att förlänga säsongen, vilket även det minskar svinn och låter oss göra mer av mindre.

Back To Top