skip to Main Content

Jonsereds IP blir Poppels Alkoholfri Arena när bryggeriet storsatsar

Poppels Bryggeri står i färd med att lansera sitt första alkoholfria öl – Då tar bryggeriet från Jonsered chansen att gå in som storsponsor till den lokala fotbollsföreningen.

Jonsereds IP är ett minne blott. När gulsvarta Jonsereds IF i vår marscherar ut för premiär gör man det på Poppels Alkoholfri Arena. Poppels Bryggeri, blott en väl tilltagen snedträff från matcharenan, har köpt namnrättigheterna för de kommande tio åren.

Regnet öser ner över Jonsered när vi besöker det som tidigare hette Jonsereds IP, som just nu befinner sig under ombyggnad för att uppfylla storsponsorns krav, men inget skyfall i världen skulle kunna spola bort leendet på Mats Wahlström, vd på Poppels Bryggeri. 

– Är det inte fantastiskt?! Poppels Alkoholfri Arena, wow! Poppels är en del av samhället här i Jonsered och det känns självklart att stötta det lokala laget nu när vi har möjlighet, säger Mats, som inte vill avslöja vilka summor avtalet rör sig om. 

– Jag kan säga att det handlar om en rejäl satsning, kanske inte så att det räcker till Mbappé eller ens Marcus Berg, men…en back eller två ska man nog kunna få loss.

Jonsereds IF:s ordförande Peter Eriksson ser minst lika glad ut där han står och pekar ut var arenans nya finesser kommer placeras. 

– Det här är ju en chans vi inte kunde tacka nej till. Vårt herrlag är nykomlingar i trean och med Poppels i ryggen får vi möjlighet att gå för toppstrid direkt. Och Poppels Alkoholfri Arena blir något helt nytt. Jag tror att våra medlemmar kommer bli glatt överraskade, säger Peter med ett guppande skratt.

Poppels alkoholfria öl kommer att släppas senare i vår, men Mats lovar att publiken på Poppels Alkoholfri Arena ska få njuta av ölet tidigare än så.

– Vi har en ambition att redan vid premiären placera en öltapp vid varje hörnflagga, så att publiken kan förse sig själv under matchen. Drömmen vore ju om man kunde kombinera hörnflaggorna med öltapparna, men där har vi stött på patrull från kommunen, suckar Mats besviket.

Mittcirkeln blir Poppels-flaska

Poppels marknadschef Magnus Pettersson ler nöjt när han berättar om förhandlingarna och pekar ut en detalj som särskilt rolig.

– Vi vill att Jonsereds IF blir än mer Poppelifierat, inte bara arenanamnet! Så vi sökte specialtillstånd hos Svenska Fotbollsförbundet och fick godkänt att ersätta mittcirkeln med en linjerad Poppels-flaska. Vi har arbetat i veckor med olika uträkningar för att säkerställa att flaskkonturerna är konstant 9 meter från avsparkspunkten, men vi tror att vi är framme nu.

Helikopter och vattengevär väntar vid premiärmatchen

När årets premiär väl går av stapeln lovar Mats att Jonsereds-publiken ska få en upplevelse de sent ska glömma.

– Undertecknad kommer dyka upp i helikopter med matchbollen, sen har vi ett gäng glada grabbar och tjejer med t-shirtkanoner och vattengevär, som kommer att skjuta både merch och öl till publiken. Det blir nåt i hästväg!

Back To Top