Vad passar till gubbröran?! ??? Vad vi ska göra åt alla gubbar som rör till det i världen vet vi inte, men öltips för påskmaten har vi!
Poppels köksmästare Styrbjörn bjuder på recept på gubbröra med anjovis. Vi tipsar även om passande öl till.

Gubbröra*
3 ansjoviskryddade sillfiléer
1 rödlök
2 hårdkokta ägg
1 msk kapris
0.5 dl hackad dill
0.5 dl hackad gräslök
1 dl majonnäs
2 msk crème fraiche
salt och peppar
Skär sillfiléerna i fina tärningar.
Skala och finhacka lök och ägg.
Blanda alla ingredienser.
Smaka av med salt och peppar.
Servera på en skiva rostad levain.
*så god att den definitivt kan avnjutas i samband med arbete
Öl som kan passa till


Witbier, eller ”vit öl”, är en typ av veteöl med ursprung i Belgien. Ölstilen karakteriseras av en ljus, något grumlig färg och smaktoner från olika örter och kryddor.
I vår Belgian Witbier används koriander och pomeransskal som tillsammans med den karaktäristiska jäststammen ger de typiska tonerna av citrus och lätt kryddighet. En uppfriskande öl, perfekt en varm sommardag.

En vidareutveckling av sin engelska namne. När American Pale Ale skapades i USA använde bryggarna den lokalt odlade humlen vilket gav toner av citrus. I sedvanlig amerikansk anda använde man dessutom rikliga mängder humle.
Vår tolkning av American Pale Ale har en kraftig humlekaraktär med inslag av blodgrape, aprikos, tall, sirap och örter. Serveras bäst vid 10-12°C till rejäl husmanskost eller i sällskap av vänner.