skip to Main Content

Adventsrecept #2: Unmasked!

Den andre advent bjuder vi på burrata med stekt fläsk och gremolata. En rätt gjord för att matcha vår Unmasked NEIPA. Receptet är framtagen av vår egen Styrbjörn som är köksmästare på Poppels Öl&Mat.

 

 

Unmasked är en IPA i New England-stil, med stora mängder humle och låg beska. Vi tillsatte havre för att skapa en fin kropp och en välbalanserad sötma, samt provas den nya humlesorten Talus.

Vår restaurangchef Styrbjörn har tagit fram en matchning som passar Unmasked, där han jobbat med en kanske oväntad referens:

”Detta är lite som en Carbonara. Eller i alla fall mitt emellan en caprese och carbonara; gräsigt, bacon, peppar och citron. Fett och stekt kött ger nästan en taninstruktur, syran i tomaten och citronen lyfter fruktigheten i ölet.”

Ok, detta behöver du:

Unmasked NEIPA, rökt sidfläsk, persilja, citron, vitlöksklyfotr, olivolja, cocktailtomarer, burrata. Och salt och peppar såklart. 

Ingredienser (för 4 st)

200g tärnat rökt sidfläsk
1 kruka eller påse kruspersilja
1 st citron
2 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja 
1 ask cocktailtomater
4st burrata
salt och peppar

Gremolata

1. Stek ur ditt fläsk och åt det rinna av på hushållspapper
2. Riv vitlök och citronskal.
3. Pressa citronjuice och hacka persilja superfint.
4. Blanda allt med olivoljan och ställ åt sidan.
5. Grattis! Du har nu gjort gremolata

Resten

1. Skär tomaterna i kvartar
2. Blanda dem med fläsket
3. Rör du ner gremolatan i fläsk och tomatblandingen
4. Strössla över den rumstemperade och uppbrutna burratan

Smaklig måltid!

Back To Top