skip to Main Content

Öl i tankarna

Öl i glas står bredvid öl i flaska. Logotyp för glutenfritt ligger i vänstra hörnet.

Glutenfri öl – Öl För alla

Det glutenfria ölutbudet har fått ett rejält uppsving på senare år. I den här artikeln går vi igenom definitionen glutenfri öl, hur öl blir glutenfri och Poppels glutenfria utbud, där bland annat vår nya Oatmeal stout ingår.
Läs artikel

Varför firar vi oktoberfest?

Dans på borden, tyrolermusik, öl i enorma sejdlar och kringlor i samma storlek. Vi pratar så klart om Oktoberfest, den bayerska ölfestival som kommit att firas världen över. Men varför firar vi?
Läs artikel
tallrik med rödingtartar och ett glas med öl bredvid ölburk

Recept med ölmatchning: rödingtartar & Sichuan cucumber wit

Matcha vår Sichuan Cucumber Wit med mat. Vi har tagit fram ett receptet på rödingtartar med aromatisk soja, koriandermajonäs och rischips särskilt för ölet.
Läs artikel

Sommar i Jonsered

Upptäck Jonsered i sommar! Vi har gjort jobbet och listat våra favoritställen som du bara inte får missa när du har vägarna förbi oss. Alla vägar leder till Poppels Jonsereds…

Läs artikel

gör en egen beershake!

Nu delar vår restaurang Poppels Öl&Mat med sig av receptet på deras nya Beershakes, som är precis vad det låter som - en milshake gjord med Poppelsöl i. Det är…

Läs artikel

Två enkla recept som passar perfekt till midsommar!

Vår köksmästare Styrbjörn har satt ihop några små rätter som matchar vår Midsummer Pilsner och vår Seven Flowers Sour nu till midsommar, hoppas det smakar!

Läs artikel

Vad kan gå fel när man brygger öl?

Googlar man på vad som kan gå fel när man brygger öl så hittar man ett hundratal möjligheter och många av dessa har vi säkert gjort sedan starten 2012. Länge…

Läs artikel
Poppels Belgian Witbier

Vietnam + Poppels Belgian Witbier = Sant

Ja vem ska man tro på om inte Ulla Karlström på ”Allt Om Mat” som har komponerat ihop en riktigt fin grillfest. Till förrättsplocket hittar du bland annat ”Färska gröna…

Läs artikel

Jösses vad gott! Poppels i Svenska Dagbladet.

Ni som följer oss har säkert sett att vi vid ett flertal tillfällen rekommenderar ost till öl, en kombination som sedan länge varit förknippad med vin. Vi vet också att…

Läs artikel

Recept på beertails

Dags att prova en eller flera ”Beertails”? Diskussionen om man kan/ska blanda drinkar med öl i kommer nog aldrig att avta men efter vårt event med Restaurang Victorian Steampunk under…

Läs artikel

Gubbröra med påsköl

Vad passar till gubbröran?! 🐤🍺🐣 Vad vi ska göra åt alla gubbar som rör till det i världen vet vi inte, men öltips för påskmaten har vi! Poppels köksmästare Styrbjörn…

Läs artikel

April april!

Ingen gick på det, men 3469 personer försökte beställa ett varuprov på vår hemsida Många förstod, men många blev också besvikna. Visas förstod men blev besvikna ändå. Inget ölsnus alltså,…

Läs artikel

Poppels lanserar ölsnus

Poppels Bryggeri tar nästa steg i sitt miljöarbete och lanserar DRAV™, en nikotin- och tobaksfri snusprodukt gjord på restprodukter från ölbryggningen. Produkten är ett samarbete med tyska G.O.W.K och produkterna…

Läs artikel

Ölstilen NEIPA

En nymodig IPA-trend som är här för att stanna?

Läs artikel

Fatlagringsspecial – Rhum vs. Rum

Vad är det egentligen för skillnad på öl som lagrats på rhum- eller rumfat?

Läs artikel

Öl som passar till julmaten

Att välja öl till julmaten kan ibland vara svårt, vi guidar dig genom de vanligaste inslagen på julbordet!

Läs artikel

Adventsrecept #4: Tropical IPA

Den fjärde advent bjuder vi på kryddrostad morot med friterad haloumi, röd linshummus, kakitabbouleh med rostade cashewnötter och friterade belugalinser. En rätt gjord för att matcha Tropical IPA. Recepet är…

Läs artikel

Adventsrecept #3: Glögg Sour

Den tredje advent bjuder vi på saffransconfiterad amandinepotatis med bakad purjolök, stekt vit fisk, saltrostad mandel och parmesan. En rätt gjord för att matcha vår Glögg Sour. Recepet är framtagen…

Läs artikel

Adventsrecept #2: Unmasked!

Den andre advent bjuder vi på burrata med stekt fläsk och gremolata. En rätt gjord för att matcha vår Unmasked NEIPA. Receptet är framtagen av vår egen Styrbjörn som är…

Läs artikel

Adventsrecept #1: London Lager!

Den första advent bjuder vi på strömming med dillmajonäs och lingonketchup, på kavring. En rätt gjord för att matcha vår London Lager. Receptet är framtagen av vår egen Styrbjörn som…

Läs artikel

Vad är skillnaden mellan porter och stout?

  Så, vad är EGENTLIGEN skillnaden mellan Porter och Stout? Frågan är utmanande just för att svaret inte är helt självklart, men vi har gjort ett försök att besvara den…

Läs artikel

Svampsoppa med ÖLMATCHNING

Nu är hösten äntligen här, vilket den härligt svampfyllda skogen gör oss påmind om. Och därför tänkte vi att vi skulle dela med oss av ett recept på en riktigt…

Läs artikel

Passion Pale Ale + Pestorecept!

Passion Pale Ale är en av våra storsäljare och finns idag på 447 av 448 Systembolag runt om i Sverige, vilket såklart känns helt fantastiskt! I det här inlägget presenterar…

Läs artikel

Ölmatchning på kräftskivan

Ska du och vännerna på kräftskiva i helgen? Vår bryggmästare Daniel kokar sina västkustkräftor enligt tradition hemma på spisen tillsammans med mängder av färsk krondill, socker och en klassisk bayerskt…

Läs artikel

Straff för dålig öl

Kan man bli straffad för att ha tillverkat dåligt öl? Japp, i den sydtyska staden Augsburg såg man så allvarligt på dåligt öl att man år 1156 skrev in möjlighet…

Läs artikel

Vad är egentligen humle?

Humle är den ingrediens som har som syfte att ge beska och arom till ölet. Det är också den vanligaste kryddan som används vid öltillverkning. Men vad är humle egentligen?…

Läs artikel

Vad är suröl? Vi förklarar de vanligaste stilarna

Vad är suröl? Suröl, eller syrlig öl som begrepp ger naturligtvis en vägledning, men det innehåller många stilar och olika framställningssätt. Det här är en fråga som dyker upp titt…

Läs artikel

Semesterguide till Jonsered

Här kommer tips på hemester som går att ha i Göteborgsområdet. Naturligtvis hoppas vi att du tar ett stopp på Poppels Öl&Mat (vid Poppels bryggeri i det gamla fina fabriksområdet…

Läs artikel

general Tso’s kyckling

I vår restaurang Poppels Öl&Mat serveras vi just nu General Tso's kyckling, en rätt som har en ganska spännande historia bakom sig, det tycker åtminstone vi! Är du sugen att…

Läs artikel

Ost- och ölprovning med Poppels

När man kombinerar öl tillsammans med ost träder nya, fantastiska, och intressanta smaker fram ur diverse kombinationer. Idag är det ostens dag och vi på Poppels tar tillfället i akt…

Läs artikel
VAD ÄR MALT

Vad är malt?

Malt är den absolut viktigaste beståndsdelen och själva basen när man tillverkar öl. Det är den ingrediens som ger ölet dess färg, sötma och fyllighet. Malten ger också andra aromer och dimensioner till ett öl…

Läs artikel

TITTA, DOFTA, SMAKA – lÄR DIG PROVA ÖL!

Lär dig prova öl med oss på Poppels! I den här videon ger vår bryggmästare Daniel massor av värdefulla tips om vad du ska tänka på när du tar dig…

Läs artikel

Genuine Guacamole (recept) med Poppels Tropical IPA!

Än kan vi inte dippa tårna i vattnet, men tills dess kan vi dippa chips i en härlig guacamole och matcha det med en Tropical IPA för en förhöjd tropisk…

Läs artikel
Påsköl

påskrecept med ölmatchningar

Vi tycker att god mat och bra öl ett måste på påskbordet! Därför kommer här några av våra påskmatchningar med tillhörande recept. Glad påsk önskar vi på Poppels! Gubbröra på smörstekt…

Läs artikel

Vad är hantverksöl?

Hantverksöl har kommit att blivit otroligt populärt runt om i världen de senaste åren, så även i Sverige. På bara 10 år har vi sett en ökning med över 400…

Läs artikel
Back To Top