Den 11 – 12 oktober arrangeras Korvfestivalen för första gången i Göteborg. Korvfestivalen riktar sig till konsument som bjuds in till att förkorva sig i ett unikt utbud av korv, passande tillbehör och dryck.

Under festivalen samarbetar Korvfestivalen och Poppels Bryggeri, där deras öl kommer serveras under festivalhelgen. Poppels har lokal förankring i form av att bryggeriet ligger i Jonsered, men är framförallt ett svenskt hantverksbryggeri som ligger i framkant i ölutvecklingen, med fokus på kombinationen av just öl och mat.

Besökarna av Korvfestivalen kommer märka av samarbetet på flera sätt, inte minst i alla barer. Här finns fyra, av Poppels Bryggeri utvalda, ölsorter att välja mellan för att passa till just korv:

  • Belgisk Wit, är ett lätt veteöl som passar utmärkt till lite lättare, kryddigare korvar.
  • Passion Pale Ale, passar till korvar med lite sötare tillbehör, ex. salsa med söta toner.
  • Session IPA, som är Sveriges mest sålda, passar utmärkt till fetare, saltare korvar.
  • Jonsered Pilsner, en allround-öl som passar till många olika typer av korvar.

Dessutom har Poppels Bryggeri en egen monter där fler av bryggeriets ölsorter finns tillgängliga för avsmakning. I montern kommer man även arrangera så kallade food pairings, där Poppels tillsammans med korvproducenterna Härryda Karlsson och Peas of Heaven, erbjuder besökarna att prova utvalda korvar smakmatchade med olika typer av öl. Tanken är att utmana besökarnas smaklökar och skapa nya smakupplevelser.

 DATUM & ÖPPETTIDER                                             PLATS
Fredag 11 oktober              kl. 11 – 20                        Eriksbergshallen, Göteborg
Lördag 12 oktober              kl. 10 – 18

FÖR MER INFORMATION
Erik Ellström, Projektledare, Korvfestivalen                  +46 (0)733 34 98 62 / [email protected]
Magnus Pettersson, Marknadschef, Poppels Bryggeri +46 (0)793 37 77 07 / [email protected]

HEMSIDA
www.korvfestivalen.se
www.poppels.se