Äntligen kan vi på Triumf Glass & Poppels Bryggeri avslöja vårt nya spännande samarbete. Triumf Glass med produktionsanläggning i Sävedalen och Poppels med sitt hantverksbryggeri i Jonsered. Detta resulterade i nyheten – A glass of beer.

”Det här är en fantastiskt spännande produkt där vi kokat en Imperial Stout från Poppels i 56 timmar. Vi har sedan kombinerat den med en gräddglass med stark vaniljkaraktär. En smaksensation om du frågar mig” säger Jens Nilsson, Glassmästare på Triumf Glass.

Ölglassen är en ekologisk vaniljgräddglass med maltrippel från Poppels Bryggeri. Produkten kommer säljas på utvalda restauranger och glassbarer över Göteborg.

”Vi har bryggt en av de kraftigaste stouts vi någonsin gjort, för att verkligen få fram smakerna i ölet. Vi valde just stout för ge rippeln toner av choklad, kaffe och karamell. Vi tycker slutresultatet blev väldigt bra och att det ger mersmak inför framtiden” säger Daniel Granath, Bryggmästare på Poppels.

Triumf Glass och Poppels lanserar glassen tillsammans den 11 maj på Lindholmen Street Food Market. Vi kommer att dela ut smakprov till matfantaster från hela Göteborg. Den 12 maj släpps nyheten på Triumf Glasscafé i Sävedalen, Bruksgatan, Sisjön, Allmänna vägen, Kungsmässan och Frölunda Torg.

Glassen är naturligtvis helt alkoholfri.

Poppels är Sveriges näst största hantverksbryggeri och brygger ca 1 miljoner liter årligen. Triumf Glass är en av Sveriges största glasstillverkare med en årlig produktion på 17 miljoner liter glass.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Felix Müntzing
Försäljningschef SVH
[email protected]
031 3369 804

Magnus Pettersson
Marknadschef Poppel bryggeri
[email protected]
0793 377 707