Framgångssagan Poppels Bryggeri har på bara sex år etablerat sig som Sveriges näst största hantverksbryggeri, med flertalet prisbelönta öl och stora exportplaner. Från 5 maj till 7 juni öppnar Poppels upp för nya delägare att köpa aktier i bolaget, med minsta investering på 2000 kr. Kapitaltillskottet (upp till 18 MSEK) ska användas för att ta steget från ett litet till ett stort exportbolag och bättre kunna ta tillvara på de affärsmöjligheter som skapas på den globala marknaden för hantverksöl.

VD Mats Wahlström kommenterar: ”Alltsedan vi flyttade in i vårt nya bryggeri i Jonsered 2016, har vi fokuserat på att expandera utanför Sverige. Vi har nu byggt upp ett nätverk av återförsäljare som täcker 33 länder. För att fullt ut kunna utnyttja denna möjlighet, behöver vi nu fylla på vår kassa. Vi har i detta läge valt en emission med målet 12 till 18 MSEK”.

Petter Gunnarson, Sälj- och Exportchef, förklarar vidare: ”Den svenska marknaden för hantverksöl har verkligen exploderat sedan vi grundade Poppels 2012. Idag är ca 10% av den öl som dricks i Sverige ”finöl”. Vi ser nu att Sverige var, och är, en pionjär inom detta område. På kort tid har vi lyckats bli det andra största hantverksbryggeriet i Sverige. Så klart att vi vill ta till vara på våra erfarenheter och använda dem globalt”.

Magnus Petterson, Marknadschef, fyller på: ”När vi nu tar in kapital, känns det oerhört naturligt att vända sig till alla våra kunder därute. Poppels är byggt på gemenskap och inkludering, och det är tillsammans med våra kunder som vi har skapat den succé som Poppels är. Därför vill vi nu ha många investerare och är jätteglada att minsta investering är så låg som 2000kr, så att många har möjlighet att köpa aktier. Ett delägarskap i Poppels är något mer än bara en ekonomisk transaktion, det är en inbjudan att bli en del av Poppelsfamiljen. Tillsammans med oss kan man sedan lära sig mer om företaget, hantverksöl och smakupplevelser i världsklass.

Slutligen, bryggmästare Daniel Granath: ”Att ha ölbryggning som affärsidé kräver mycket kapital. Expansion måste ske i flera led samtidigt om man vill hänga med. Vi vill nu kunna utveckla bryggeriet med bland annat burklina, kyllager och pilotbryggverk. Vi har hittills växt organiskt och klarat oss genom att återinvestera företagets vinst i ny utrustning, men växer nu så fort att det inte räcker för att möta vår förväntade efterfrågan på öl. Vi beräknar nu därför att vi behöver ytterligare kaptial för att kunna fullfölja vår investeringsplan”.

Poppels Bryggeri grundades 2012 av 15 ölälskande vänner och är idag Sveriges näst största hantverksbryggeri. Företaget omsatte 2018 ca 40 MSEK och har varit lönsamt sedan 2013. Bryggeriet har tilldelats ett flertal priser: Under 2018 blev bryggeriet både årets företagare i Partille samt fick ta emot DI:s Gasellpris för andra året i rad. Ett flertal av våra öl uppmärksammades också positivt, när de vunnit priser för bästa öl på ölmässor runtom i Sverige.

Poppels genomför emissionen tillsammans med Aquarat fondkommision.
För kontakt och frågor:
Mats Wahlström, VD: 0725-790239, [email protected]
Magnus Pettersson, Marknadschef: 0793-377707, [email protected]

Poppels Bryggeri är ett litet bryggeri med stor kärlek till hantverket, beläget i hjärtat av Jonsereds klassiska fabriksmiljö. Vi ägs och drivs av ölälskare som är stolta över att få föra vidare en hantverkstradition som utvecklats under tusentals år. Modern teknik och mer kontrollerade processer till trots, det är passionen för förstklassig öl och alla ni ”ölhjältar” där ute som driver oss att alltid försöka överträffa oss själva.