Vid Dagens Industris årliga Gasellgala prisades Poppels Bryggeri som Västsveriges 7:e snabbast växande företag. Det är tredje gången som Poppels uppmärksammas för sitt företagande. Under den 4 år långa mätperioden var Poppels tillväxt 725%.

Poppels VD Mats Wahlström kommenterar:

 • Vi märker varje dag att Poppels utvecklas i ett rasande tempo. Men att vi faktiskt är det 7:e snabbast växande företaget i regionen hade vi inte riktigt förstått.

Mats kommenterar vidare:

 • En rolig effekt av våra framgångar är så klart att vi ständigt blir fler. Under 2017 har vi välkomnat 5 stycken nya ölälskare som anställda på Poppels. Den huvudsakliga anledningen är att Poppels fortsätter att utvecklas väldigt positivt. Det ser ut som att vi kommer öka omsättningen med ytterligare 50% i år.

Mats fortsätter:

 • Våra svenska öläskande kunder är så klart fortfarande i absolut majoritet. Men under 2017 har vi också prövat våra vingar utomlands. Vi har i nuläget bara tagit ett par stapplande steg på den resan, men redan nu märker vi att våra öl verkligen börjar uppskattas både här och där runt jorden.

 

Topp 10 listan i DI Gasells årliga sammanställning från Västsverige:

 1. Tosis, 1085%
 2. Totalbyggen Väst, 946%
 3. Inteleon, 868%
 4. Läckö Blomsterland, 858%
 5. Njie Group, 842%
 6. Coffee Stain Studios, 799%
 7. Poppels Bryggeri, 725%
 8. Team Build Up Services, 653%
 9. West Work, 626%
 10. Swedspot, 602%

 

Tävlingskriterier

För att utses till Gasell måste företaget uppfylla alla dessa kriterier. Men utöver dessa kriterier gör vi en helhetsbedömning av bolaget och väger in ytterligare parametrar som visar på sund verksamhet. I Gasellundersökningen utgår vi alltid från företagets fyra senaste årsredovisningar.

En Gasell har:

 • En omsättning som överstiger 10 Mkr
 • Minst tio anställda
 • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i undersökningsperioden
 • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
 • Ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
 • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
 • Sunda finanser

 

Tidigare utmärkelser:

 • 2016 ALMI Tillväxtligan Göteborg
 • 2014 Årets Nyföretagare