I helgen delades det ärofyllda ”Guldskummet” ut vid Söderbärke Mikro Ölfestival (SMÖF). Konkurrensen om det åtråvärda priset är numera stenhårt. På senare tid har ett flertal svenska bryggerier och dess öl hamnat högt upp på diverse internationella rankinglistor som ratebeer.com. Därav har priset blivit extra åtråvärt. I år vann Poppels Bryggeri Guldskummet med sitt Projekt 011 – New England IPA således i konkurrens med några av världens bästa bryggerier.

Bryggmästare Daniel Granath kommenterar:
– New England IPA är en glödhet ölstil. Extra roligt att få SMÖFs Guldskum eftersom vi verkligen lagt ner mycket tid på att hitta ett recept som speglar Poppels ölfilosofi.

Daniel fortsätter:
– Vi spenderade en dryg vecka i en hyrbil som tog oss till 14 delstater i och runtomkring New England i våras. Där besökte vi bryggerier och träffade bryggarna bakom ölen. Efter ett tag började pusselbitarna falla på plats och vi kunde börja provbrygga prisvinnaren hemma i Jonsered.

Bryggare Kristian Berntsson som var på plats och tog emot priset kommenterar vidare:
– Såklart att man är lite extra stolt en sådan här dag. Priset är extra roligt då kombinationen mellan jury och publik utser pristagaren.

SMÖF (beskrivs ofta som Sveriges första ölnördsfestival och går av stapeln varje år i Söderbärke. I år deltog 41 bryggerier från ett flertal olika länder. Mer om SMÖF finns att läsa här.