Varje år sammanställer Almi Väst de tio snabbast växande företagen i Göteborgsregionen i sin Tillväxtligan. Rankningen baseras på bolagens årsredovisningar. För att ett bolag ska kvalificera sig krävs att ett antal olika parametrar uppfylls. Bland annat ska företaget vara entreprenörsdrivet, ha minst fem anställda samt växa organiskt och med bibehållen vinst.

– Vi på Almi träffar varje dag många otroligt duktiga och hårt arbetande entreprenörer. När deras företag växer skapas arbetstillfällen som bidrar till Sveriges tillväxt. Genom Tillväxtligan vill vi synliggöra goda exempel och uppmuntra fler att starta och driva företag, förklarar Christina Aspestedt, kontorschef på Almi Väst Göteborg.

När 2015 års pris delades ut på tisdagen hamnade Poppels Bryggeri på sjätte plats av samtliga bolag i regionen.

– Helt otroligt! Det är bara fyra år sedan vi släppte vårt första öl. Så mycket har hänt sedan dess, säger Mats Wahlström, VD och grundare på Poppels.

Det före detta Mölnlycke-bryggeriet uppförde under 2015 ett helt nytt bryggeri i Jonsered och gjorde i samband med det flera stora investeringar. Trots detta lyckades man nå ett positivt resultat för året – ett av kraven för att kvalificera sig för Tillväxtligan – inte minst tack vare en försäljningsökning på Systembolaget med hela 248 procent.

– Det finns så makalöst mycket engagemang kring oss och våra produkter. Tittar man på de andra företagen på listan har de en lite annan profil. Därför vill jag verkligen rikta ett stort tack till våra ölhjältar som plockar bär, pratar om oss i sociala medier och i största allmänhet är fantastiska ambassadörer för Poppels. Utan dem hade den här utvecklingen inte varit möjlig, säger Mats Wahlström.

Tillväxtligan 2015:
1. Global Security Ips AB, Fjärås +306%
2. Team Build Up Services AB, Sävedalen, +277%
3. Btle Produkter AB, Kungälv, +254%
4. Watteriet AB, Göteborg, +217%
5. Kylfokus AB, Göteborg, +196%
6. Poppels Bryggeri AB, Jonsered, +183%
7. Multiflxia AB, Göteborg, +162%
8. Kvadrat & Bygg AB, Göteborg, +155%
9. Greenbyte AB, Göteborg, +145%
10. Sjövalla Konsulttjänster AB, Mölndal, +144%